TMMOB Kadın Çalışma Grubu 28 Mayıs 2022 tarihinde TMMOB 47. Olağan Genel Kurulu'nda bir basın açıklaması yaparak önceki gün öldürülen Harita Mühendisi Beril Varol cinayetine de vurgu yaparak "Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok!" dedi.

Dün de… Harita mühendisi, meslektaşımız Beril Varol ve ev arkadaşı meslektaşımız Ömer Akın “uzaklaştırma kararı olan” bir erkek tarafından öldürüldü!

İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede tek adam rejimi kararıyla çıkan devlet, erkek şiddetini önlemek şöyle dursun toplumsal cinsiyet eşitliğine inanmadığını her fırsatta dile getirirken, mevcut yasayı, 6284’ü uygulamaktan dahi imtina ediyor ve faillere adeta destek veriyor. Tam da cüretini bu erkek egemen devletten alan failler her yerde.

Bizim bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok!

Katil sadece bu fail değil, aynı zamanda giyimimize, yaşamımıza dil uzatan, kadını ikincil gören, kadın cinayetlerine/trans cinayetlerine adeta yol veren, toplumsal cinsiyet eşitliği için hiçbir çalışma yapmayan ve bunu zaten tehdit olarak gören iktidarın kendisidir!

Kadın mücadelesi ile kazandığımız haklarımıza/yasalara göz koyan iktidar, mevcut yasaları bile uygulamıyor, “uzaklaştırma kararı” aldırdığımız halde öldürülüyoruz.

Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz.

Kadın düşmanı politikalara karşı, bir kişi daha eksilmemek için isyanımızı büyütecek, hayatlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler artık öldürüldükten sonra istatistiklere dönüşmek, iktidar yetkililerinin samimiyetsiz açıklamalarını duymak istemiyoruz.

Kadın düşmanı politikalar son bulsun, İstanbul Sözleşmesi uygulansın, uzaklaştırma kararları göstermelik/hiçbir takibi olmayan önlemler olarak kalmasın, gerçek adalet sağlansın, kadın düşmanı iktidarlar gitsin…

Artık yeter!

TMMOB Kadın Çalışma Grubu
28 Mayıs 2022
(TMMOB 47. Olağan Genel Kurulu)

Editör: TE Bilisim