Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “2017 yılında 470 bin ton olan nohut üretimi, “ülkemizin ihtiyacı 465 bin ton” olmasına karşın, 2018 ve 2019 yıllarında yerli üretimde %34 artışla 630 bin tona çıktı. Ancak stokları eritmek, uygun fiyattan vatandaşın gıdaya ulaşmasına imkân sağlamak yerine 3 ülkeden (Arjantin, Meksika ve Hindistan’dan) “94 bin ton” daha nohut ithal ederek, stoktaki nohutlar depolarda kalmıştır.”

Suriyelilere “10 bin tona” yakın “nohut” hibe edildi.

Koncuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını isteyerek verdiği önergede, “Ülke ihtiyacının çok üzerinde üretilen yerli nohut stoklarda kalırken, Bakanlık tarafından stokları eritmek yerine 3 ülkeden 94 bin ton daha nohut ithal edilmesinin gerekçesini açıklar mısınız? Ülke ekonomisi ve Toprak Mahsulleri Ofisi yapılan ithalatla neden zarar ettirilmiştir? Bunun sorumlusu kimdir? Gerekli soruşturma başlatılmış mıdır?” diye sordu.

Koncuk “Tarımsal üretici destekleneceği yerde neden mağdur ediliyor, iktidarın bu duruma biran önce dur demesi gerekmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilisim