Memurlar, Scarborough'un Port Union bölgesinde bir adamın ateşli silah taşıdığına dair haberlere yanıt verdi.

Toronto polisi, bir ilkokulun yakınında tüfek taşırken tespit edilen bir adamı vurarak öldürdü ve yüzlerce öğrenci için acil durum karantinası uygulanmasına neden oldu.

Memurlar, Kanada kentinin Scarborough'daki Port Union bölgesinde, 20'li yaşlarının başında olduğu belirtilen bir adamın ateşli silah taşıdığına ilişkin raporlara yanıt verdi.

Görgü tanıkları yerel basına, üç el silah sesi duyduklarını ve ardından polisin adama tıbbi müdahale yapmaya çalıştığını gördüklerini söyledi.

Polis şefi James Ramer Perşembe öğleden sonra gazetecilere olayın "izole" olduğunu ve kamu güvenliğine yönelik başka bir tehdit olmadığını, ancak polisin bölgede devriyeleri artıracağını söyledi.

"Bir okula yakınlığı nedeniyle, travmayı ve bunun personel, öğrenciler ve veliler için ne kadar travmatik olduğunu kesinlikle anlıyorum, Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen son olaylar göz önüne alındığında" dedi.

Korku, ABD'nin son on yıldaki en kötü okul katliamını hesaba katmasıyla ortaya çıkıyor . İki gün önce, Teksas'ın Uvalde kentinde 18 yaşındaki bir silahlı saldırganın bir ilkokula girmesi sonucu 19 çocuk ve iki öğretmen öldürüldü.

Ramer, eyaletin Özel Soruşturma Birimi bir soruşturma yürüteceği için olay hakkında daha fazla yorum yapamayacağını söyledi.

Polis bekçisi, bir memur bir sivile ateş ettiğinde veya bir sivili öldürdüğünde müdahale eder.

Toronto bölgesi okul kurulu, iki okulun – Charlottetown Junior devlet okulu ve Centennial Road Junior devlet okulu – “tut ve güvenli” moduna geçtiğini söyledi. Diğer iki okul - Joseph Howe Kıdemli devlet okulu ve Sir Oliver Mowat Collegiate Enstitüsü - kilitlendi.

Okul yönetim kurulu sözcüsü, yakındaki bir okulun olayla bağlantılı görünmediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim