Türkiye’nin ilk Uluslararası Travma Önleme ve Rehabilitasyon Merkezi Adana’da Açılıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ayten Zara tarafından kurulan World Human Relief Derneği (Dünya İnsani Dayanışma Derneği) tarafından, Adana Büyük Şehir Belediyesi desteğiyle Uluslararası Travma Önleme ve Rehabilitasyon Merkezleri'nin ilki Adana’da açılıyor.

Açılışa, Türkiye’nin şiddet sarmalını önlemek, geçmişindeki ve bugünündeki travmaları tedavi etmek, yaraları sarmak; nefret, düşmanlık ve suçluluk duygularını bir kuşaktan ötekine aktaran zinciri koparmak hedefiyle yola çıkan travma uzmanlarının yanı sıra, Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sanatçı Hande Soral, katılacak.

Şiddete karşı duyarlı bir toplum ve şiddeti önleyici programlar geliştirmeyi; travmaya maruz kalanlara etkili rehabilitasyon hizmetleri sunmayı amaçlayan merkezin açılışı 10 Nisan Cumartesi günü saat 13:00’te gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin ilk Uluslararası Travma Önleme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışında siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla,

World Human Relief Derneği

Tarih: 10 Nisan 2021, Cumartesi

Saat: 13:00 – 15:00

Adres: UTÖMER ADANA
Çınarlı Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı 61021 Sokak Üçgül Home Office No:1 Kat:2 Seyhan / Adana

Not: Katılacakların [email protected]  eposta adresine bildirmeleri rica olunur.

Program

13:00 – Açılış Konuşmaları ve Kurdele Kesme:

Adana Valisi Süleyman Elban

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar

World Human Relief Derneği Kurucu Başkanı Doç. Dr. Ayten Zara

World Human Relief Derneği Sanatçı Koordinatörü Hande Soral

Editör: TE Bilisim