Trolls film serisinin renkli karakterleri, daha sağlıklı beslenerek ve yemek israfını azaltarak hayranlarını yemek kahramanları olmaya teşvik ediyor. 

Kapsamında   parlak gözlü gür saçlı çocuk sık Birleşmiş Milletler, BM Gıda ve Tarım Örgütü (birleştirdi  ) ve  Birleşmiş Milletler Vakfı sağlıklı bir diyet için planlanmış hareketlerle bir kampanyada, ve sürdürülebilir yaşam. 

Filmleri ve dizileri üreten DreamWorks Animation'ın Küresel Marka Ortaklıkları Kıdemli Başkan Yardımcısı David Bynder, "Troller bir pozitiflik kutlamasıdır" ve şirketinin "onların coşkusunun dünyanın dört bir yanındaki çocuklara ve ailelere ilham vermesini umduğunu" söyledi. ” 

yemek kahramanları 

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, #TrollsFoodHeroes dijital ve çevrimiçi kampanyası, Troller gibi meyve ve sebzelerin yaşamı iyileştiren değerini ve gıda israfına karşı mücadeleyi gören daha fazla gıda kahramanına yer verecek.  

BM Küresel İletişim Departmanında Sosyal Yardım Direktörü Maher Nasser için bu işbirliği "çocuklara ve ebeveynlerine sağlıklı beslenmenin ve gıda israfını azaltmanın önemi hakkında mesajı iletmek için mükemmel bir kanal sağlıyor." 

“Trollerin birçok arkadaşına ve takipçisine onların ayak izlerini takip etmeleri, gıda kahramanları olmaları ve sürdürülebilirlik için #ActNow olmaları için ilham vermesini umuyoruz” dedi.  

israf değil, istemiyorum 

 Baş Ekonomisti Maximo Torero, küresel olarak üretilen gıdanın üçte birinin kaybolduğunu veya israf edildiğini hatırladı   

“Büyüyen bir nüfusu beslemek ve sürdürülebilir bir dünyada herkes için besleyici gıdaya erişimi sağlamak için her ikisini de azaltmalıyız” dedi.   

BM Vakfı Başkanı ve CEO'su Elizabeth Cousens, girişimin " büyük ya da küçük her eylemin bir fark yaratabileceğini " hatırlattığını söyledi . 

Kampanya videosu Dubai'deki World Expo'da gösteriliyor ve BM Vakfı, #TeachSDGs ile ortaklıkları aracılığıyla 40.000'den fazla öğretmeni sınıfta kullanılacak materyallerle  buluşturacak . 

2022'nin başlarında, BM'nin kendi Posta İdaresi ( UNPA ) özel baskı pulları serisinin bir parçası olarak kampanya çizimlerini ve mesajlarını içeren ve dünya çapında koleksiyoncular arasında popüler olan BM pullarının özel bir baskı sayfası olacak . 

Editör: TE Bilisim