Halihazırda kullanılan 18 milyondan fazla oyla Donald Trump, kamuoyu yoklamaları onu Demokrat Joe Biden tarafından küçük düşürücü bir yenilgi tehlikesiyle karşı karşıya bırakırken, ABD başkanlık seçimleri için tutarlı bir kapanış argümanı bulmakta zorlanıyor .

Yüz yüze oylama için ülke genelinde uzun kuyruklar oluştu, bu yıl 215.000'den fazla Amerikalıyı öldüren ve milyonları işsiz bırakan bir koronavirüs pandemisine rağmen veya belki de bu nedenle rekor bir katılım görebileceğinin bir işareti.

Biden'ın tutarlı avantajı

Ancak 3 Kasım'daki seçim gününden önce yine de sürprizler olabilir ve bir Biden zaferi durumunda Trump'ın sonucu mahkemede tartışarak, komplo teorilerini çevrimiçi olarak yayarak ve militan destekçileri harekete geçirerek dünyanın en eski anayasal demokrasisini krize sürükleyebileceğine dair korkular devam edebilir. 

George HW Bush, 1992'de Bill Clinton tarafından yenildi: Biden, Opinium Research / Guardian anketinde yüzde 17 , CNN anketinde 16 puan ve NBC News / Wall Street Journal anketinde 11 puanla önde gidiyor . Bu tür açıklardan muzdarip olan son görevdeki başkan, kaybeden son görevdeki başkan oldu.

Biden'ın tutarlı avantajı, çok önemli seçim kolejine karar verecek ve Demokratların Beyaz Saray ve Senato'yu yeniden kazanması ve Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluklarını genişletme olasılığını artıran kritik eyaletleri içeriyor.

Editör: TE Bilisim