Trump kampanyasının oy sayımlarını sorguladığı eyaletlerde de protestolar düzenlendi

ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçileri, seçim kolejinin Joe BIden'ın zaferini onaylamak için toplanmasından iki gün önce, Washington, DC'de başkanlık seçim sonuçlarını kınamak için bir yürüyüş yaptı.

Muhafazakar gruplar, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'in Cumartesi günü ülke genelinde toplanan protestolar için toplanan ABD seçimlerini çaldığını iddia ediyor, Washington DC'deki biri de dahil olmak üzere, polis hava karardıktan sonra ara sıra çıkan çatışmaları patlattığı için zaman zaman şiddete dönüştü.

Trump yanlısı ajan Roger Stone ile bağlantılı olan Stop the Steal ile organizatörler ve kilise grupları, destekçileri "Jericho Marşları" na ve dua mitinglerine katılmaya çağırdı.

Ancak Trump yanlısı Proud Boys protestocuları ve Antifa karşı protestocu grupları Cumartesi gecesi Washington şehir merkezinde kavga etti. Reuters tanıkları, polisin her iki tarafın da biber gazı kullanarak onları ayırmak için hızla harekete geçtiğini söyledi.

Şiddet yanlısı aşırı sağcı bir grup olan Proud Boys'un yaklaşık 200 üyesi, Trump Oteli yakınlarındaki yürüyüşe katıldı. Birçoğu muharebe tulumları, siyah ve sarı gömlekler ve balistik yelekler giymiş, kasklar ve beyaz milliyetçilerin kullandığı el işaretlerini yakmıştı.

Daha önce, isyan teçhizatlı ve bisikletli polis, sokakları kapatarak muhalif göstericileri ayrı tuttu. Karanlık çöktükten sonra, protestocular rakiplerini aramak için sokaklarda dolaşmak için daha küçük gruplara ayrıldı.

Yerel haberlere göre, Trump'ın kampanyasının Biden'in seçim zaferini bozmaya çalıştığı bir eyalet olan Georgia'nın başkenti Atlanta ve Mobile, Ala dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki diğer topluluklarda da protestolar düzenlendi.

Olympia'daki yerel basın, Wash., Trump yanlısı ve karşıtı protesto grupları arasındaki çatışmalardan sonra bir kişinin vurulduğunu ve üç kişinin tutuklandığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim