Sanayi üretimi temmuzda aylık bazda yüzde 8,4 arttı. Yıllık bazda ise artış yüzde 4,4 oldu. Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin sanayi üretim verilerini açıkladı. Sanayi üretimi temmuzda aylık bazda yüzde 8,4, yıllık bazda ise yüzde 4,4 arttı.

Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 6,4 arttı.

Yıllık bazda ise temmuzda madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,4 arttı.

Albayrak: Tüm üreticilerimizin eline emeğine sağlık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sanayi ürütemindeki artış ile ilgili değerlendirmesini Twitter hesabından yaptı.

Temmuzda yıllık bazda sanayi üretimi yüzde 4,4, perakende satış hacminin ise yüzde 11,9 arttığını ifade eden Albayrak, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde de ciro endeksinin temmuzda yıllık yüzde 20,2 yükseldiğine dikkat çekti. 

Albayrak "Bu ülkenin geleceğine güvenen, inanan tüm üreticilerimizin eline emeğine sağlık" dedi.

Editör: TE Bilisim