Mustafa Kemal Üniversitesi Onkoloji Bölümünde, üç doktor olması gerekirken, tek doktorla yaklaşık 10 aydır sağlık hizmeti verilmekteyken tek onkoloji doktorunun da tayini çıkmış ve kanser hastaları doktorsuz kalmıştı. Konunun Meclise taşınması ve kamuoyu baskısı ile kadro açılsa da halen atama yapılmamıştır. 

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, konuyu tekrar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

Hatay Tabip Odası (HTO), Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Araştırma Hastanesinde tek doktorlu Onkoloji Bölümü’nün fiilen kapandığını duyurmuştur.


Mustafa Kemal Üniversitesi Onkoloji Bölümünde, üç doktor olması gerekirken, tek doktorla yaklaşık 10 aydır sağlık hizmeti verilmekteyken tek onkoloji doktorunun da tayini çıkmıştır. Uzman hekimin kalmadığı onkoloji biriminin fiilen kapandığını ve onkoloji bölümünde tedavisi süren hastalar ve yakınları olmak üzere Hataylılar acilen bu sorunun çözümünü beklediğini iletmiştik. Konuyla ilgili önergemizi ileterek bir an önce bölüme üç hekimin atanması gerektiğini vurgulamıştık. Geçen süre zarfında kamuoyu baskı ile kadro açılsa da halen atama yapılmamıştır.

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz; tayin olan doktorun takip ettiği yaklaşık 1200-1300 hastanın sıkıntı yaşadığını/yaşamaya devam ettiğini vurgulamıştır. Yılmaz, kanser hastalarının takibinin önemli olduğunu, doktor yetersizliği nedeniyle hastaların mağdur edildiğini söylemiştir.

Bu bağlamda;

1. Araştırma Hastanesinde tedavi ve takibi yapılan hastaların durumu nedir? Onlar için bir çözüm planlanmış mıdır? 

2. Kadro açılmasına rağmen neden halen doktor ataması yapılmamıştır?

3. Halihazırda 3 hekimin yapması gereken görevi tek başına yapmaya çalışan ve iş yükü daha da artacak olan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi tıbbi onkoloji uzmanının yanına 2 hekimin daha ataması ne zaman yapılacaktır?

Editör: Haber Merkezi