AYRIMCILIĞA, MOBİNGE, BASKILARA KARŞI TÜM BEL-SEN, YEREL YÖNETİM EMEKÇİLERİNİN GERÇEK ÖRGÜTÜ OLMAYA DEVAM EDECEK.

TÜM BEL SEN YEREL YÖNETİMLERDE ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE YAŞANAN ENGELLEMELERE KARŞI YAZILI BİR BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

TÜM BEL SEN tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Her türlü baskı ve mobbing uygulamaları karşısında, Tüm Bel-Sen yerel yönetim emekçilerinin hak temelli taleplerini savunacak, örgütlenme özgürlüğü önünde yaratılmak istenen baskıları ise tek tek aşacaktır" denildi.

TÜM BEL SEN'İN YEREL YÖNETİM EMEKÇİLERİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRMEYİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE;

“Sendikasız demokrasi, toplu sözleşmesiz sendika olmaz” şiarıyla kurulup, kamu emekçileri adına ilk toplu sözleşmeyi imzalayan yerel yönetim emekçilerinin gerçek örgütü TÜM BEL-SEN’ dir.

TÜM BEL SEN, Kamu emekçileri sendika kuramaz denildiği, 12 Eylül askeri darbesinin gölgesinde örgütlenme özgürlüğünün yasaklarla engellenmeye çalışıldığı bir dönemde kuruluşunu gerçekleştirdi.

“Haklar yasalardan önce gelir” diyerek fiili ve meşru mücadele ile kurulan Sendikamız kuruluşu üzerinden üç yıl geçmeden 27 Şubat 1993 tarihinde Gaziantep Belediyesi ile toplu sözleşme imzalayarak, kamu emekçileri tarihinde bir ilk yarattı ve o günden bu yana örgütlü olduğu yerel yönetim kurumlarında yüzlerce toplu sözleşme imzalayarak hem üyelerine ekonomik, sosyal ve demokratik haklar kazandırdı hem de tüm kamu emekçileri için toplu sözleşme hakkının kullanımının önünü açmış oldu.

Geride bıraktığımız her biri azim ve kararlılık örnekleriyle dolu bu yıllara baktığımızda bu günlere öyle kolay gelinmediğini görüyoruz. Bu mücadelede binlerce arkadaşımız baskı ve engellemelerle karşılaştı. Ancak bunların hiçbirine teslim olmadık, sinmek veya yılmak bir yana bütün bu saldırılar mücadelemizle yaratacağımız gelecek güzel günlere olan kararlılığımızı ve direncimizi daha da artırdı.

Sendikamızın bu güne gelişinde emeği geçen, yitirdiğimiz mücadele arkadaşlarımızı minnetle ve saygıyla anıyor, her türlü engel ve zorluğa rağmen yılmadan ve yorulmadan mücadeleyi yürüten emekçileri yürekten kutluyoruz.

Değerli mücadele arkadaşlarımız,

İçinden geçtiğimiz günler insanca yaşam koşullarımızın her geçen gün daha da daraltıldığı zorlu ve çetin günlerdir.

Tüm bunların yanı sıra siyasi iktidarın, dönem dönem belediye başkanlarının ve bürokratlarının baskısı karşısında; her gün daha kararlı, daha güçlü mücadele etmeye devam ediyoruz.  

Çünkü hak verilmez alınır diyerek sürdürdüğümüz her biri dişe diş direnişlere tanık onlarca yıllık tarihimizin bize gösterdiği şudur ki; hakları için mücadele etmeyenlerin sonu sefaletten, kulluktan ve kölelikten başka bir şey değildir.

Her türlü baskı ve mobbing uygulamaları karşısında, Tüm Bel-Sen yerel yönetim emekçilerinin hak temelli taleplerini savunacak, örgütlenme özgürlüğü önünde yaratılmak istenen baskıları ise tek tek aşacaktır.

Büyük özveri ve yoğun emekle yoğurduğumuz bu mücadelede kazanan biz olacağız. Çünkü özgürlüklerin daim olduğu çağdaş bir ülkede eşitliği, kardeşliği ve barış içinde birlikte bir yaşamı yaratacak olanlar bizleriz.

Birliğimiz ve mücadele kararlılığımız engelleri aşacak en büyük gücümüzdür.

TÜM BEL SEN, emekçilerin taşıdığı farklılıkların işverene karşı verilen mücadeleyi bölmesini engellemeye çalışır.

Emekçilerin siyasal görüşleri, etnik kökenleri, mezhepleri, dilleri, cinsiyetleri, yaşları, meslekleri farklı farklıdır. Kimileri Karadenizlidir, kimileri, Trakyalı, kimileri doğuludur, kimileri batılı. Kimileri büroda çalışır, kimilerinin görevledir dışarıdadır. Kimisi zabıta, kimimiz itfaiye görevlisi, kimimiz mimar, kimimiz büro görevlisiyiz. Çalışma koşullarımız kısmi farklıklar taşısa da sorunlarımız ve çıkarlarımız esas olarak aynıdır. Çalışma koşullarımız açısından, bazı farklılıklar olsa da, özünde geçinmek için iş güçlerimizi satmak zorundayız ve bu nedenle de, aynı sınıfın parçalarıyız.

Tüm Bel-Sen, emekçilerin taşıdığı farklılıkların işverene karşı verilen mücadeleyi bölmesini engellemeye çalışır. Sadece üyelerinin değil, yerel yönetim emekçilerinin tümünün ortak çıkarları için mücadele yürütür.

TÜM BEL SEN, Yerel Yönetim Emekçilerinin Ortak Örgütlenmesini Savunur.

İşverenler çeşitli yol ve yöntemlerle emekçiler arasındaki bölünmüşlüğü derinleştirecek bir strateji izlerler örneğin işyerlerinde emekçilerin bir bölümüne kimi ayrıcalıklar tanıyabilirler, emekçileri birbirlerine karşı kışkırtabilirler.

Emekçilerin suni ayrımlarla bölünerek, kamu emekçilerini sendikalar ayrımı üzerinden sendikal yaşamın kurgulanması bizler için zafiyet, işveren içinse muazzam bir kolaylık ve hareket alanı yaratmaktadır.

Yerel yönetimlerin kendi iç bütünlüğü düşünüldüğünde; çalışanların bu süreçte tek çatı altında örgütlenmeleri kendi çıkarınadır. Çünkü hiçbir işveren kendi başına emekçilerin lehine kararlar için somut bir adım atmaz. Onu adım atmaya zorlayacak olan tek şey örgütlülüktür, yerel yönetim işkolunda ise bu Tüm Bel Sen’dir.

Birlikteliğin alanlarda, mücadele içerisinde yakalanması ne kadar önemli ise aynı birlikteliğin yasal bir zeminde de sağlanması ve toplu sözleşme sürecinin bu zemin üzerinden kurgulanması emekçiler açısından o kadar önemlidir.

TÜM BEL SEN, Bağımsızdır.

Sendikamız TÜM BEL-SEN, vesayet ilişkisine karşı çıkarken; siyasi parti, kurum ve kuruluşlardan örgütsel bağımsızlığı ilke olarak benimsemiştir.

Gelecek güzel günleri, birliğimiz, dayanışmamız ve mücadelemizle yaratacağımıza olan inancımızla tüm yerel yönetim emekçilerini Tüm Bel Sen’de örgütlenmeye çağırıyoruz.

Editör: TE Bilisim