Erdal Akalın rakipsiz Başkan

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu. Erdal Akalın, Nuri Atçı, Mustafa Horan, Ahmet Özgören ve Günalp Günyaşar.

Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası’nın 25’nci Olağan Genel Kurulu kentteki bir otelde gerçekleştirildi. Genel Kurula Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Genel merkez yöneticileri, Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanları, Türk Harb-İş Sendikası Ankara, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, İzmir ve Sakarya Şube Başkanları ile çok sayıda iş yeri temsilcisi katıldı.

TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI SAVUNMA SANAYİSİ İÇİN CAN SİMİDİDİR

Divan Başkanlığını Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Genel Kurulundan açılış konuşmasını yapan mevcut Şube Başkanı Erdal Akalın, Türkiye’de emeği ile geçinen milyonların haklarını savunan en güçlü yapı olan sendikaları, bugün ve geleceğimiz adına tarihi sorumluluklar beklediğini söyledi.

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, sözlerini şöyle sürdürdü: İşsizliğin arttığı, enflasyonun ekmeğimizi çaldığı ekonomik göstergelerin her geçen gün kötüleştiği sınırsız kazanıp harcayanlar ile sınırlı kazanıp hesaplı harcayanların farkının git gide çoğaldığı bir dönemdeyiz. Bu süreçten güçlenerek çıkmanın formülü Türk Harb-İş ruhu ve ahlakıyla dayanışmamızı arttırmak birbirimize yabancılaşmadan bir olarak, beraber olarak, kardeş olarak, omuz omuza mücadele etmektir. Bizler Türk Harb-İş çatısı altında olmaktan büyük gurur ve övünç duyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki Türk Harb-İş Sendikası sadece üyeleri için değil Türkiye’nin savunma sanayisi için can simididir.”

DELEGE AKALIN DEDİ

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan ise, yaptığı konuşmada halen devam etmekte olan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde ki gelişmeleri aktardı. Soydan, çalışanların haklarını alma ve yeni kazanımların elde edilmesi noktasında titiz ve kararlı çalışmalar yaptıklarını da ifade etti.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar da genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu. Gülnar, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Şube Başkanı Erdal Akalın, delegelerin oylarını alarak güven tazeledi ve yeniden başkan seçildi.

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu. Erdal Akalın, Nuri Atçı, Mustafa Horan, Ahmet Özgören ve Günalp Günyaşar.

Editör: TE Bilisim