Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Osman BEG, Türkistan kültüründe önemli bir yeri olan, birlik ve beraberliğin devamlılığını sağlayan Geştek toplantılarını bu dönemde de başlatmıştı. Türkistan pilavı ikramıyla gerçekleşen Geştek toplantılarıyla Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde bir araya gelen Türkistanlılar ve soydaşlar; tarih, kültür, coğrafya, edebiyat, gündem hakkında bilgi alışverişinde bulunmayı ihmal etmiyor.

FOTO 2-3

İsmail Gaspıralı'nın "...dilde, fikirde, işte birlik" şiarı ile hareket eden Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, geleneksel olarak düzenlediği Geştek toplantısı Emrullah MAKSOM başkanlığında ve bu hafta Bahadır ZİYA öncülüğünde yapıldı. Çukurova bölgesindeki mücadele hakkında çalışmaları olan yazar Yusuf DELİKOCA, Hacı Yoldaş ve arkadaşlarının Türk İstiklal Savaşına katkılarını anlattı. Bu haftaki Geştek toplantısına; İllerbankası Bölge Müdürü Sn.Muzaffer AKGÜNLER,

Telekom Bölge Müdürü Sn.Yılmaz TOHUMOĞLU, TSE Bölge Müdürü Sn.Fatiih KURT, İl Çevre Müdürü  Sn.Halit ERGÜN,

Adana Güreş İl Temsilcisi Sn.Veysel ALANOĞLU, Ç.Ü.TÖMER Müdürü Sn. Dr.Serhat KOÇAK, "Korbaşı" Yazarı Sn. Emin YARIMOĞLU, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği BaşkanıSn. Mehmet Ali BAKIR, Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Sn.Şeref KOCAKAYA, Ceyhan Kırım Türkleri Derneği Başkanı Sn.İsmail TAYMAZ, Söz Gazetesi İmtiyaz sahibi Sn.Reha ÖREN, Yedi Yirmi Dört Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sn.Özlem PEKDURANER katıldı. Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Osman BEG, katılımcıların gösterdiği ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi ve teşekkürlerini birer Teşekkür Belgesi eşliğinde sundu. Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Onursal Başkanı Sayın Selahattin KAVUNCU, Derneğimiz tarafından armağan edilen Türkistan doppusunu konuklara takdim etti.

FOTO 1-3

FOTO 4-2

Editör: Haber Merkezi