Türk Sanatçı&Tasarımcı Vernice Sanat Fuarı’ndan Ödülle Döndü.

İtalya’nın Forli şehrinde düzenlenen 18.Vernice Art Fair/EuroExpoArt’ta, “Poligamik Anarşi” (Polygamous Anarchy) eseri ile katılan Göktuğ Güngör jüri özel ödülüne layık görüldü. Türkiye’de başarılı birçok projeye imza atmış olan tasarımcı GG, İtalya’daki fuar için özel tasarladığı eseri ile fuarda sanatseverlerin ilgi odağı oldu.

GG; fuar ile ilgili düşüncelerini şu sözleri ile dile getirdi.:

“İtalya’nın Forli şehrinde her yıl düzenlenen EuroExpoArt/Vernice Art Fair’a, Poligamik Anarşi (Polygamous Anarchy) isimli eserim ile katıldım. Eserimin jüri özel ödülüne layık görülmesi beni çok mutlu etti ve onur duydum. Sanatın ve sanatı yaymanın gerek ruhsal denge, gerek estetik bilinç olarak toplumun aydınlanması ve pozitif enerjinin paylaşımı açısından en önemli unsur olduğunu düşünüyorum. Sanatın özellikle her haneye girecek şekilde erişilebilir değerler taşıması, bununla beraber kurumsal sanatında ilerlemesi için farklı materyallerin ve tekniklerin yaratım süreçlerine dahil olmasının önemli olduğu kannatindeyim. Bu zor dönemde fuar organizasyonunda emeği geçen ekibe ve özellikle NeoArtGallery yöneticileri Ferdan Yusufi ve Giorgio Berttozi’ye teşekkürlerimi sunuyorum.”

1990’lı yılların başlarında İ.T.Ü Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde okurken meslek hayatına başlamış olan Göktuğ Güngör, o yıllarda eğitimine devam ederken Lamp 83 Aydınlatma Firmasında çalışmaya başlamış, mezun olmadan evvelde Derishow Mimarca’da tasarımcı olarak çalışmaktaydı.

Sonrasında Cenajans GREY Reklam Ajansında sırasıyla Jr. Art Direktör, Art Direktör ve Senior Art Direktör olarak görev aldı. Genç yaşlarında yine Cenajans GREY’de Kreatif Direktörlük görevine gelmiş olup Türkiye’nin büyük şirketlerine hizmet verdi.

2000’li yılların başlarında “GG No:142” adlı ilk şirketini kuran GG, özellikle eğlence sektöründe mekan iletişimi, mekan kurumsal kimliği ve marka kimliği alanlarında hizmet verdi. Çapamarka Entertainment Group Kreatif Direktörlüğü’nüde bu dönemde kendi şirketi ile birlikte yürüttü.

2005-2010 yılları arasında The Sales Machine İstanbul, Saga Event, Medisa Medya Şirketi gibi reklam, medya, doğrudan pazarlama ve etkinlik ajanslarında yöneticilik yapan GG, 2012 yılında halen sahibi ve kurucusu olduğu “Fikr-i GG Marka ve Mekan İletişimi” şirketini kurdu. Türkiye, KKTC, Katar, Azerbaycan ve yurt dışında farklı ekollerden sayısız kurumsal müşteriye hizmet veren Fikr-i GG, marka iletişimi dışında mekan iletişimi konusunda da onlarca bilinen markanın yaratım sürecini yönetmiş ve bilinen pek çok mekanın isim babalığını yapmıştır.

2020’li yıllar ile birlikte sektördeki tecrübesini kendi şirketi ile danışmanlık ve tasarım mühendisliği halinde halen yürütmekte olan GG, küçük yaşlarından beri ilgisi ve yeteneği olan resim yapmaya tekrar başlamış ve mimari görüşünü stratejik düşünce ile birleştirerek farklı malzemeler ve farklı çizim tekniği ile eserler yaratmaya başlamıştır. Çizgileri, formları, objeleri ve şekilleri manipüle ederek farklı açılardan bakmaya çalıştığı bu çizim tekniğine MOLFOS (Manipulating of Lines Forms Objects and Shapes) adını vermiştir. Bu çalışmaları özel kağıt üzerine mürekkep, kanvas üzerine akrilik ve mürekkep; veya pleksiglas, fiberglas gibi farklı malzemelerin üzerine akrilik ve mürekkep ile uygulamaktadır. Her eserinde bir hikayeyi, hayata dair bir anı ve anıyı yansıtmaya gayret eden GG, eserlerinin izleyeni, takip edeni ve alıcısını alıp bir yerlere götürmesini hayal etmektedir.

Pandemi dolayısıyla sergi açılışlarının ileri tarihleri atılması sürecinde GG, kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmiş, atölye sipariş ve satışları dışında pandemi sürecinin bitmesi ile beraber karma ve solo sergilere hazırlıklarına devam etmektedir. Sanatçı halen İstanbul Kandilli’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Editör: TE Bilisim