Türkiye KHK Platformları Birliği yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirerek; “Corona virüsü salgınına karşı çözüm “tecrit” değil, “acil tahliye”dir” açıklamasında bulundu.

20 Temmuz 2016 da başlayıp 2 yıl süren, ancak fiili olarak hâla devam eden OHAL /KHK Rejimi , bir çok hukuksuzluk ve hak ihlallerini de beraberinde getirdi.

Bu süreçte tutuklanan binlerce insan, infaz sürelerini doldurmalarına rağmen,keyfi denetimli serbestlik uygulaması ve Yargıtay’ın yerel mahkeme kararını onamaması sebebiyle tahliye edilmeyip cezaevlerinde alıkonuluyor.

Halen cezaevinde bulunan binlerce hüküm özlünün İnfaz hakimliğince denetimli serbestliğe ayrılması gerekiyor. Ancak bu ayrıma işlem keyfi olarak ‘kanaat’ yazılarıyla engelleniyor ve ısrarla yapılmıyor.

Bu arada cezaevlerinde yaşam koşulları her geçen gün daha da ağırlaşmakta, pandemi dolayısı ile açık görüşler yasak, beslenme yetersiz ve koğuşlar kalabalık olup hasta mahkumların dilekçeleri dikkate alınmamaktadır.Ağır hasta hükümlü ve tutuklular cezaevinden ya tabutla çıkmakta ya da ölümlerine sayılı günler kala tahliye edilmektedir.

Bu bağlamda düşünürsek Meclisten Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı, ayrımcı ve yaşam hakkını yok sayan bir infaz düzenlemesi geçti.Siyasi tutuklu ve hükümlüler, gazeteciler, siyasetçiler kapsam dışı bırakılarak ölüme terk edilmiştir. Yasa kendi içerisinde de tutarsızdır. Corona virüsü salgınına karşı çözüm “tecrit” değil, “acil tahliye”dir.

Yaşanan bu hukuksuzluklara karşı tepkimizi ortaya koyuyor ve tüm yetkili makamlarla beraber kamuoyuna sesleniyoruz:

VE  DİYORUZKi

GecikmişAdalet Cinayettir

Saat: 21:00 de başlıyoruz

Kısa ve özgün tweet ile başlayalım.

Beşer dk ara ile twit atalım bol rt/fav yapalım.

Saatinden önce tweet atmayalım.

‼️Desteklerinizi bekliyoruz

Editör: TE Bilisim