AYHED (Adil Yargılanma Hakkına Erişim Derneği) hukuk adına yaşanan olumsuzluklar içerisinde, kötüye gidişin en büyük mağduru olan, en fazla risk altındaki meslek grubu olarak avukatlığın, daha doğru ifadeyle “hukukçu” olarak avukatların uğradığı baskı ve hukuk dışı uygulamaların ele alındığı Türkiye’de Avukat Olmak konulu bir rapor yayımladı.

AYHED Raporunda; Hukuksuzluğun doğrudan hukuki araçlar kullanılarak kalıcılaştırıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu çalışmada, hukuk adına yaşanan bu kapsamlı olumsuzluklar içerisinde, kötüye gidişin en büyük mağduru olan, en fazla risk altındaki meslek grubu olarak avukatlığın, daha doğru ifadeyle “hukukçu” olarak avukatların uğradığı baskı ve hukuk dışı uygulamaları ele almaya çalıştık.

Bir yıl süren yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu metin ve hazırlanan belgesel film, pandeminin neden olduğu onca sıkıntıya ve engele rağmen sarfedilen yoğun emeğin sonucunda ortaya çıktı. Öncelikle, bu çalışmanın gerçekleşmesinde destek ve görüşlerini esirgemeyen Mersin, Adana, Diyarbakır, Mardin ve Urfa Barolarına teşekkür etmek isteriz. Proje koordinatörü Prof.Dr. Atilla Güney, Sosyolog Ulfiye Özcan, belgesel filmin yönetmeni ve medya danışmanı Diren Keser ve Mehmet Biçer’den oluşan ekibin projenin yürütülmesi ve sonucunda “Türkiye’de Avukat Olmak” başlıklı kitapçık ve belgesel filmin hazırlanışındaki emeklerinden dolayı teşekkürü hak ediyorlar.

Son olarak “Türkiye’de İnsan Hakları Savunucularının Haklarını Savunan Avukatların Uğradığı Hukuk Dışı Uygulamalar” projesinin hayata geçirilmesine önayak olan Avukat İlhan Öngör ve AYHED (Adil Yargılanma Hakkına Erişim Derneği) emekçilerine teşekkürler. Bu çalışmanın görünmez kahramanları onlardır.

Proje kapsamında  “ Türkiye’de Avukat Olmak” isimli bir Mevcut Durum Raporu ve Belgeseli hazırlanmıştır.

Raporun Tamamına Ulaşmak İçin Tıklayınız

Editör: TE Bilisim