Business Life Dergisi, Adana’da bir ilki, belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, 2’nci yaşını kutladığı ‘Kadınlar Sahada, Destek Pembe Halıda’ temalı geceden elde ettiği geliri kentte faaliyet gösteren kadın spor kulüplerine bağışladı.
Adana’nın ilk nezih su oyun parkı Mavi Su Aqualand’da gerçekleştirilen geceye Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve değerli eşi Hanımefendi Raziye Kocaispir, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Türkiye Kadın Futbol Kulüpleri Birliği Başkan Yardımcısı Metin Taylancı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Mustafa Boz, MHP Adana Aile Çocuk ve Engelli Politikalar (KAÇEP) Başkanı Yeşim Akkaş, Adana 01 Kadın Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı Av. Gülşah Görür, Çukurova Press Gazetesi Sahibi Engin Kanber’in yanı sıra spor kulüplerini temsilen yönetici, teknik heyet, oyuncular ve seçkin iş insanları katılarak destek verdiler. Gecenin sunumunu ise Ayfun Kaplan ve İrem Ablay yaptı.

yeşim akkaş - şimşekler voleybol
“KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI”


“Burada toplanmamıza vesile olan, bu geceyi organize eden Kerem Kardeşim ve ekibi belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor” diyerek konuşmasına başlayan Türkiye Kadın Futbol Kulüpleri Birliği Başkan Yardımcısı Metin Taylancı, Adana’nın kadın futbolunda büyük potansiyeli bulunan bir il olduğunu söyledi.


Diğer illerdeki yerel yönetimlerin ‘kadına pozitif ayrımcılık’ anlamında büyük katkılarının olduğunu iddia eden Taylancı, örneklerini kentin yöneticilerine sunduklarını ama iki ilçe belediye başkanının haricinde diğerlerinden destek göremediklerini iddia etti. “Bize destek olan başkanlar şu an aramızda” diyerek sözlerini sürdüren Taylancı, kadın futboluna verdikleri destekten dolayı Kocaispir ve Çay’a alkış isteyerek teşekkürlerini iletti. Geçmişte Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan bir sporcuyu yetiştirip, eğitimine de destek olduklarını belirten Başkan Taylancı, “Zaman içerisinde, futbolun sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir lisede öğretmenlik yapmasına şahit olduk. Değerli Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Adana’ya geldiğinde kızımızı görmek istedi. Sağ olsunlar, bütün medyanın önünde gerçekleşti, bu buluşma. Çok kıymetli eşi Emine Hanımefendi de bizleri tebrik etti. Bu çocuğumuza dokunarak hayatının değişmesine vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Adana’da çok büyük potansiyelin olduğunu düşünüyorum ama ya iletişimde bir eksikliğimiz var ya da bizden kaynaklanan hata var. Şu an Business Life Dergisi’nin yapmış olduğu bu organizasyon Türkiye’de bana göre bir ilk. İnşallah diğer kuruluşlara da örnek olur diyor, bugün burada olan tüm dostlara ben de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak, bu tür desteklerin devam etmesini ümit ettiğini kaydetti.

sait doğan- adana voleybol spor kulübü


“BABALAR VE KIZLARI ARASINDA İLİŞKİ ÇOK ÖNEMLİ”


Kentte, tüm maddi imkansızlıklara rağmen yaşam mücadelesi veren voleybol, atletizm, hentbol ve kadın futbol takımlarına destek amaçlı düzenlenen gecede konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Sizleri Yüreğir’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle, babalar ve kızları arasındaki ilişkinin önemine burada vurgu yapmak isterim. Benim de kızlarım var. Kız çocuklarımızın ailelerinden alacakları sevgi ve terbiyenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz” diyerek, başarıya giden yolun sevgi ve emekten geçtiğine vurgu yaptı.

yeşim akkaş - şimşekler voleybol
“BİZİ MAHFETMİŞLERDİ”


“İşimize ve dostlarımıza gösterdiğimiz emeği yavrularımıza gösteriyor muyuz?” şeklinde düşünülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kocaispir, “Bu projeye gönül rahatlığıyla destek verdik. Geçmişte, Adana 01 Kadın Futbol Takımı ile bir maç yaptık ama kaybetmiştik” diyerek, kızların performansına övgüler yağdırdı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a hitaben, “Mustafa Abi, bu Ayfun’un takımı bizi yendi, mahvettiler. Bizim takımda yine en iyimiz sendin, tebrik ediyorum” diyen Başkan Kocaispir, “Aslında burada ortaya koyulmak istenen bir sportif başarıdan ziyade kızlarımıza destek çıkmaktı. Bu sebeple Mehmet Emin ve Kerem Bey kardeşimize, diğer dostlarımıza spor kulüplerine burada bu geceyi yaparak farkındalık meydana getirdikleri için şükranlarımı sunuyorum” diyerek, bu tür projelerin her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.

DSC_2563
“TOROSLAR’I AŞARAK GELDİM”


Sporun içinde olan herkesin kendisini iyi tanıdığını ve dostu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise, eski bir futbolcu olduğunu söyledi. Adana amatör liglerinde ve Ankara’da polislik yaparken futbol oynadığını ifade eden Başkan Çay, “Pozantı’ya belediye başkanı olduğum 13 yıl içinde üst üste 3 yıl şampiyon olduk. Dün, Pozantı Belediyespor’un hazırlık maçında sahadaydım. Yani, sporun her yerinde olan bir insanım. Emniyet Teşkilatı’nda psikolojik hareket uzmanı olarak Adana’da hizmet etmiş ve uyuşturucu ile mücadelede en az Adana’da 500’e yakın seminer vermiş biriyim. Gençlerle ilgili dergilerde makaleler yazdım. Bir ferdin yetişmesinde sporun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Onun için beni ziyarete geldikleri andan itibaren yanlarında olduğumu ifade ettim ve Toroslar’ı aşarak buraya kadar geldim” diyerek önemli olanın birlik ve beraberlik içerisinde sevginin hissettirilmesi olduğunu vurguladı.
Sevginin verilmediği çocuklardan başarı beklemenin doğru olmadığını ifade eden Başkan Çay, “Sevgimizi veremediğimiz çocukların huzurlu ve sağlıklı bir birey olmasını beklemek mümkün değil” şeklinde konuşarak, özellikle kız çocuklarının sevgi ile büyütülmesi çağrısında bulundu.

ayşe keskin - adanagücü kadın futbol kulübü
“FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK”


“Kadınlar Sahada, Destek Pembe Halıda” projesi kapsamında Adana’daki kadın sporculara destek olmak için bir araya gelindiğine dikkat çeken Proje Danışmanı Av. Beril Önal da, sporcuları iki yıldır yakından takip ettiğini ve imkansızlıklara rağmen hayatta kalmaya çalıştıklarını gördüğüne işaret etti. Kadın sporcuların büyük başarılara adım atmak için verdikleri emeğe tanık olduğunu kaydeden Av. Önal, “Bu proje delik ayakkabılar, filesiz kaleler, çukur sahalar ve daha bir çok maddi imkansızlıklarla mücadele vermeleri üzerine dayanıyor” diyerek, amaçlarının kadınların ihtiyaçlarını göz önüne alarak Adana’da büyük bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.


“KADIN SPORCULARA DOKUNMAYI HEDEFLEDİK”


Projeyi hayata geçirmekle ‘Aslanları uyandırmayı’ başardıklarının altını çizen Business Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kerem Demiral, “Kadınlar Sahada Destek Pembe Halıda” projesiyle kadın sporculara dokunmayı hedeflediklerini söyledi. Adana’da faaliyet gösteren 10 kadın spor kulübüne maddi destek verebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kerem Demiral, “İlk yola çıktığımız andan itibaren bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda çok güzel bir iş başardığımızı düşünüyorum. Şimdiye kadar hiçbir medya kuruluşu bizim yaptığımızı yapmadı veya yapamadı. Bugün yaptığımız bağışlar çok büyük paralar olmasa bile en azından ‘çorbada tuzumuz olsun’ dedik” şeklinde konuşarak, Adana’da karşılığı olan ve gecede olamayan gönüllere, bizzat gelerek destek olanlara teşekkür etti.

Business Life Dergisi’nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Emin Demiral da, geceye katılarak, kadın sporculara desteklerini esirgemeyen konuklara teşekkür etti. Derginin 2 yıllık serüveni hakkında kısa anekdotlar aktaran Mehmet Emin Demiral, okurlarının desteğini de arkalarına alarak kısa sürede uzun soluklu bir dergiyi hayata geçirdiklerini söyledi.

cafer esendemir
PLAKETLERİ, KADIN SPORCULAR VERDİ


Daha sonra, projeye destek veren Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Üney’i temsilen Hüseyin Arat’a, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in eşi Raziye Kocaispir’e, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a, İş insanları Hüseyin Ayna, Halim Şimşek’i temsilen Murat Özaslan, Sait Doğan, Barış Şimşek, Av. Gülşah Görür, Ramazan Ayyıldız, Emel Özsarıgül, Sercan Andırın, Oktay Ulaşan, Levent Özveren, Onurcan Tanak, Fikret Taşgıran, Ahmet Kesenek ve Ali Kuş’a plaketleri kadın sporcular tarafından takdim edildi.
Business Life Dergisi ekibi ve gecede hazır bulunan Belediye Başkanları, STK temsilcileri, kadın spor kulübü yönetici, teknik heyet ve oyuncuları yaş pastayı birlikte kestiler.
Programın yer sahipliğini Mavi Su Aqualand Sahibi Levent Özveren yaparken, kampanyanın reklam ve tanıtım ayağını Paragraf reklam sahibi Semih Dizidar üstlendi. Gecenin organizasyonunu SA Event sahibi Sercan Andırın üstlenirken, gecenin video ve fotoğraf çekimini Ali Kuş Fotoğraf Stüdyosu üstlendi. Projenin davetiyesini Fotoğraf market  sahibi Kemal Özhallaç, yiyecek ve içecek organizasyonunu ise Fikret Kebap Steak House sahibi Fikret Taşgıran, The Lux Restaurant&Cocktail sahibi Onurcan Tanak, Pin Meze Restaurant sahibi Ahmet Kesenek ve Büyüksaat Şalgam sahibi Oktay Ulaşan yaptı.
avukat beril önal
BAĞIŞ YAPILAN KULÜPLER
Adana Voleybol Spor Kulübü
Şimşekler Voleybol Kulübü
Çukurova Efes Spor Kulübü
Seyhan Belediyespor Kadın Voleybol Takımı
Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı
Adanagücü Kadın Futbol Takımı
Adana 01 Kadın Futbol Kulübü
Adasokağı Spor Kulübü
Akdeniz Demirspor Kadın Futbol Kulübü
5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü

Editör: Haber Merkezi