Mariupol'daki Azovstal çelik fabrikasının Ukraynalı savunucularının eşleri, kocalarının güvenliğini sağlamaya yardımcı olması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Azovstal çelik fabrikasında bulunan Ukraynalı savaşçıların aileleri Cuma günü, Kiev'in bu hafta Mariupol'deki fabrikadaki garnizonuna geri çekilme emri vermesinin ardından akrabalarının akıbetinden endişe duyduklarını söylediler.

İstanbul'da bir grup aile üyesinin düzenlediği basın toplantısında, teslim olan bir Azovstal savaşçısının karısı Natalia Zarytska, iki gün önce Telegram'da 10 dakikalık bir mesaj alışverişinden bu yana kocasından haber almadığını söyledi.

Kadınlar Cuma günü Türkiye'nin Ukrayna askerlerinin güvenliğinin garantörü olmasını ve onları Rusya'daki esaretten evlerine döndürmesini umduklarını dile getirdiler.

Ukraynalı bir sınır muhafızının eşi Olga Kerod, basına verdiği demeçte, "Tanrı'dan ve Türkiye'den savunucularımızın sağ çıkacağını umuyoruz" dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu'nun son rakamlarına göre, şu anda liman kenti Mariupol'da 1.900'den fazla Ukraynalı asker son günlerde teslim oldu.

Editör: TE Bilisim