Tarsus Belediyesi; Koronavirüs Covid-19 tedbirleri kapsamında, Bilim Kurulunun verdiği tavsiye üzerine Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 ay geriye çekilen ve 27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olduğu açıklanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)  öncesi , Dershaneler ve eğitim kurumlarının kapalı olması nedeniyle zorluk yaşayan öğrenciler için Tarsus Belediyesi  Eğitim Gönüllülerince öğrencilerin sınava hazırlanmasına yardımcı olacak.

Hızlandırılmış şekilde verilecek eğitimler,  Tarsus Belediyesi Sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak takip edilebilecek. Kayıt altına da alınacak olan dersler, daha sonra da sosyal ağlar üzerinde izlenebilecek.

‘’ 7 GÜN , 32 SAAT EĞİTİM VERİLECEK’’

12 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak olan eğitimlerde Matematik, Biyoloji, Türkçe, Kimya ,Coğrafya, Fizik ve Tarih derslerinden konuları yer alacak. Haftanın 7 günü, 32 saat canlı olarak verilecek olan eğitimlere sınava hazırlanan öğrencilerde anlık sorular yönelterek katılımcı olabilecekler.

Sınav stresini azaltma, sorulara verimli cevap verme ve , sınava hazırlanma psikolojisi hakkında da branşında uzman rehber öğretmenler tarafından desteklenecek olan ‘’Canlı Dershane’’ Psikologlar tarafından da takip altında tutulacak.

​‘’TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK EĞİTİM PROJESİ BAŞLIYOR’’’

Canlı Dershane uygulaması ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek olan Tarsus Belediyesi, Koronavirüs Covid-19 salgını süresince , Verilecek olan YKS  dersleri dışında;  açıklanacak olan sınav takvimlerine göre , öğrencilere eğitim anlamında yardımcı olmayı sürdürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alan konulardan hazırlanan soru bankaları ile verilecek olan hızlandırılmış eğitimlerin,  Tarsus ve Türkiye için önemli olduğunu aktaran Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan yaptığı açıklamada ‘’ Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, salgın nedeniyle derslerinden uzak kalan öğrencilerimiz için, dershaneyi evlerine getiriyoruz.’’ dedi.

‘’BAŞKAN BOZDOĞAN: EĞİTEN,ÖĞRETEN GENÇLİK İÇİN ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE YAPACAĞIZ’’

Eğitimin insanı ahlak konusunda yücelteceğini belirten Başkan Bozdoğan, Haziran ayında yapılacak olan sınavlarda öğrencilere başarı diledi.

Bozdoğan ‘’ Her zaman bahis ettiğimiz gibi Eğiten, Üreten ve Öğreten bir kent kimliği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Salgın dolayısı ile evinde derslerinden geri kalan öğrencilerimiz için neler yapabiliriz diye düşündük. Tarsus’ta özel olarak görev yapan değerli öğretmenlerimiz ile bir araya geldik. Yaptığımız fikir paylaşımları sonucunda Canlı Dershane uygulamasının hayata geçirilmesine karar verdik. Gönüllülük esasıyla projemize katkı sunan 8 öğretmenimize teşekkür ediyorum. Bu kent paylaşmayı ,yardımlaşmayı her daim öncelikleri arasında tutmuştur.  Bu vesile ile sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.’’dedi.

 

Editör: TE Bilisim