New Mexico, Albuquerque'de dört kişinin vurularak öldürülmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Müslüman topluluklar arasında dalga dalga yayılan saldırı korkusu, cinayetlerdeki zanlının kendisinin Müslüman olduğu ortaya çıktığında yerini şok ve üzüntüye bıraktı.

Albuquerque'den 51 yaşındaki Muhammed Syed, Albuquerque'deki evinden 160 km'den (100 mil) daha fazla bir trafik durmasının ardından Pazartesi günü tutuklandı. Afgan göçmen, şehri ve küçük Müslüman topluluğunu sarsan suçlarla herhangi bir bağlantısı olduğunu reddetti.

Mahkeme belgelerinde polise, cinayetler yüzünden sinirinin çok bozulduğunu ve ailesi için yeni bir ev bulmak için Houston'a gittiğini söyledi.

Ancak müfettişler, sebebini henüz ortaya çıkaramasalar da, suçunu kanıtlamak için yeterli kanıtları olduğunu söylediler. İlk pusu tarzı çekim Kasım ayında gerçekleşti ve bunu 26 Temmuz ile 5 Ağustos arasında üç tane daha izledi.

Suç duyurusuna göre polis, Syed'in aracında bulunan mermi kovanlarının iki cinayette kullanıldığına inanılan silahların kalibresiyle eşleştiğini ve suç mahallerinde bulunan kovanların Syed'in evinde ve evinde bulunan silahlarla bağlantılı olduğunu belirledi. araç.

Yetkililer , polisin aldığı 200'den fazla ihbardan, onları Syed ailesine götürenin Müslüman topluluktan olduğunu belirterek, Syed'in kurbanları tanıdığını ve "kişiler arası bir çatışmanın vurulmalara yol açmış olabileceğini" kaydetti.

Syed'in tutuklanma haberi Albuquerque'deki Müslümanları hayrete düşürdü.

New Mexico İslam Merkezi bir topluluk organizatörü ve üyesi olan Samia Assed, "Topluluk için biraz kapanmak istedim, çünkü kontrolden çıktığını gördük ve insanlar gerçekten panikledi, ama size karşı dürüst olacağım, şok oldum" dedi.

Assed, "Kızgındım, hüsrana uğradım" diyen Assed, "bu iğrenç suçların herhangi bir şekilde, herhangi bir şekilde bir toplumu bölmek için kullanılmasını" istemediğini de sözlerine ekledi. Ama aynı zamanda New Mexico'daki Müslüman toplumun "daha birleşik bir cepheye sahip olacağını" da söyledi.

Çarşamba günü savcılar, Syed'i tutuksuz yargılanmak üzere tutuklamak için bir harekette bulundular. "O çok tehlikeli bir insan ve toplumu korumanın tek yolu sanığı gözaltında tutmaktır" dediler.

Silahların yasal olarak en son satın alındığını gösteren mahkeme belgelerine göre yetkililer, aracından 9 mm'lik bir tabanca ele geçirdiler ve arama emrini yerine getirirken aile evinde AK-47 tarzı bir tüfek ve aynı kalibrede bir tabanca bulduklarını söylediler. ay. Syed tüfeği satın aldı ve oğlu Shaheen Syed tabancayı yerel bir silah dükkanından satın aldı.

Muhammed Seyyid
Muhammed Syed, ABD'deki Müslüman topluluklar arasında korku yayan bir dizi Müslüman erkek cinayetinde herhangi bir rolü olduğunu reddetti
[Albuquerque Police Department via AP]
Editör: TE Bilisim