Twitter, yasadışı bilgilerin silinmemesi nedeniyle 8.9 milyon ruble para cezasına ilişkin mahkeme kararlarına itiraz etti.

Moskova Tagansky mahkemesi basın sekreteri Zulfiya Gurinchuk, Twitter'ın yasadışı bilgilerin silinmemesi nedeniyle 8.9 milyon ruble para cezasına ilişkin kararlarına itiraz etti.

"Mahkeme temyiz aldı," dedi. Gürinçuk, değerlendirme tarihlerinin daha sonra belirleneceğini de sözlerine ekledi.

İdari Kanunun 13.41.Maddesinin 2.Bölümü kapsamındaki üç protokolün değerlendirilmesinin ardından 2 Nisan'da Moskova'nın Tagansky bölgesinin yargı bölgesinin yargıcı tarafından bu tür bir para cezası verildi (bilgilerin veya web sayfasının web sitesinin sahibi veya bir bilgi kaynağının sahibi).

Roskomnadzor'un basın servisine göre, departmana bildirdikten sonra, İnternet platformu yasaklanmış bilgilere erişimi kısıtlamadıysa, Platform İdari Kanuna göre 800 bin ila 4 milyon ruble arasında para cezasına çarptırılabilir. İkinci bir suç durumunda ise, para cezası şirketin toplam yıllık cirosunun onda birine yükseliyor.

Roskomnadzor, para cezalarının daha yüksek olduğunu hatırlattı - aşırılık, çocuk pornografisi ve ayrıca üretim ve uyuşturucu kullanımı çağrılarıyla bilgilerin silinmemesi için 8 milyon rubleye kadar. Bu tür içeriği kaldırmayı tekrar tekrar reddetmek için - şirketin yıllık gelirinin toplam tutarının beşte birine kadar.

Editör: TE Bilisim