Yetkililer, uyuşturucunun "ihmal edildiği" sonucuna vardı ve kızın ölümünü "gereksiz" ve "önlenebilir" olarak nitelendirdiler.

The Sun'ın Çarşamba günü bildirdiğine göre , Birleşik Krallık'ta 3 yaşındaki bir kız, babasının çocuğun annesi ve kardeşleriyle birlikte yaşadığı evde bıraktığı kokaini aldıktan kısa bir süre sonra kalp krizi geçirdi ve öldü.

Trajedi geçen yılın Nisan ayında meydana geldi, ancak kısa süre önce yetkili yargıç trajedinin nasıl gerçekleştiğine karar verdi. Yetkililer, uyuşturucunun "ihmal edildiği " sonucuna vardı ve kızın ölümünü "gereksiz" ve "önlenebilir" olarak nitelendirdiler.

Otopsi sonuçları

Yasal nedenlerle sadece 'K' olarak tanımlanan reşit olmayan kişi, sepsis veya menenjit şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ancak otopsi sonuçları kanda kokain izlerini ortaya çıkardı. 

Her iki ebeveyn de gerçek için birbirlerini suçlamaya çalıştı. Bu arada çiftin diğer dört çocuğu da sosyal hizmetlerden sorumlu tutuldu.

Yargıca göre, K'nin babası kokaini annenin evine "uyuşturucuyla ilgili faaliyetleriyle bağlantılı olarak" kokaini "çocukların erişebileceği bir alanda" işlemek için getirmişti.

Ancak yetkili, adamın evine kokain getirdiğini "annenin çok iyi bildiğini" ancak muhtemelen "görmezden geldiğini veya küçükleri korumak için yeterli önlemlerin alındığına kanaat getirdiğini " açıkladı.

Öte yandan yargıç , evde 'K'nin maddeyi bulabileceği kesin yerin ve onu içebileceği koşulların bilinmediğini yorumladı. 

'TÜM HAYATI YAŞAMAK İÇİN'

Dedi ki: “Anne, babanın evine kokain getirdiğini ve orada işlendiğini çok iyi biliyordu.

“Görmezden geldiği ya da çocukları korumak için yeterli önlemlerin alındığına ikna olması çok muhtemel görünüyor. Bu kendini kandırmak içindi. "

Bay Justice Williams, yeni yürümeye başlayan çocuğu “tüm hayatı boyunca yaşayacak, eğlenceli, küstah ve sevgi dolu küçük bir kız” olarak tanımladı.

Kızın Londra'da yaşadığını belirtti, ancak bulgular için hangi konseyin başvurduğu da dahil olmak üzere karışan kimsenin adını vermedi.

Aile mahkemesi hakimi şunları ekledi: “Eğer uyuşturucunun kötüye kullanımının tehlikelerine dair bir ders varsa, bu onu sağlar. Yetişkinlerin, gençlerin ve çocukların yasadışı uyuşturucuların kasıtlı ve kasıtsız yutulması nedeniyle ölmeye devam edeceklerine dair çok az şüphem var.

"Sık sık yanlış kullanıma eşlik eden kayıtsızlık belki de en büyük sorunlardan biridir.  

Editör: TE Bilisim