CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA "Ücretli öğretmenlerimizin ücret sorunun çözülmesi için TBMM Başkanlığına, T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlaması için bir soru önergesi verdi."

Yıldırım Kaya,"Koronavirüs salgını nedeniyle, 16-30 Mart tarihleri arasında eğitime ara verilmiştir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 16 Mart'tan itibaren tatilin, 23 Mart'tan itibaren de uzaktan eğitim sürecinin başlayacağını açıklamıştır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlere bu süre içinde ek ders ödemelerinin yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya ise, "Bu konular bürokratik konular; hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde önlemler alınır, merak etmeyin" açıklamasını yapmıştır.

Ancak bugüne kadar ücretli öğretmenlere ücret ödenmesine ilişkin yasal bir düzenleme ya da açıklama yapılmamıştır.

Ücretli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamaları doğrultusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak ek ders ücretlerinin ödenmesini beklemektedir.

 

Yasal düzenleme yapılmaz ve süreç uzarsa ücretli öğretmenlerimiz hiç ücret alamayacaktır. Böyle bir durumda, kamuda çalışan öğretmenlerin yüzde 9,7’sini oluşturan 92 bin ücretli öğretmen açlığa mahkum edilmiş olacaktır.

Yıldırım Kaya Soru önergesinde;

1. Ücretli öğretmenlere eğitime ara verilen süreçte ek ders ücreti ödenecek midir?

2. Ücretli öğretmenlere ek ders ücretlerinin ödenebilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak mıdır?

3. Sürecin uzaması durumunda ücretli öğretmenlerin ücret sorunu nasıl çözülecektir?

Evrensel bir ilke olan “Eşit işe eşit ücret” ilkesi aykırı uygulama derhal kaldırılmalıdır. Ücretli öğretmenlerin daha fazla mağdur olmaması için gerekli yasal düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır." dedi

Editör: TE Bilisim