Ukrayna, Salı günü, cephe hatlarında yoğun bir Rus bombardımanı olduğunu bildirdi.

Ukrayna, doğudaki Donetsk kenti yakınlarında ağır Rus bombardımanı bildirdi

Ukrayna, Ukraynalı yetkililerin Rus birliklerinin sanayileşmiş Donbas bölgesinin kontrolünü ele geçirmeye çalışırken saldırı dalgaları başlattığını söylediği doğudaki Donetsk kenti yakınlarındaki ön cephe kasabalarında ağır Rus bombardımanı bildirdi.

Donetsk bölge valisi Pavlo Kyrylenko Ukrayna televizyonuna verdiği demeçte, "Bölgedeki durum gergin - cephe hattı boyunca bombardımanlar sürekli... Düşman da hava saldırılarını çok kullanıyor."

"Düşman başarılı olamıyor. Donetsk bölgesi tutuyor."

Rusya, Ukrayna savaşı endişeleri arasında İran uydusunu fırlatmaya hazırlanıyor

Rusya'nın Salı günü bir İran uydusunu yörüngeye fırlatması planlanıyor, ancak Tahran, Moskova'nın Ukrayna'ya karşı savaşta kullanabileceği korkularını savuşturdu.

İran'ın “Hayyam” uydusunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Tahran'da İranlı mevkidaşı Ebrahim Raisi ve Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney ile görüşmesinden üç hafta sonra, Kazakistan'daki Moskova tarafından işletilen Baykonur kozmodromundan 0552 GMT'de havalanması planlanıyor.

İran, Moskova'nın Ukrayna'daki askeri hedeflerin gözetimini geliştirmek için Hayyam'ı kullanabileceğine dair şüpheleri savuşturmaya çalıştı.

Geçen hafta ABD merkezli günlük Washington Post gazetesi, kimliği belirsiz Batılı istihbarat yetkililerinin Rusya'nın İran'ın kontrolü ele geçirmesine izin vermeden önce savaş çabalarına yardımcı olmak için "uyduyu birkaç ay veya daha uzun süre kullanmayı planladığını" söylediklerini aktardı.

Editör: TE Bilisim