BM çocuk ajansı UNICEF'in başkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'deki son ölümcül okul saldırısının ardından, hükümetlerin okulların kız ve erkek çocuklar için güvenli bir yer olarak kalmasını sağlamak için daha fazla adım atması gerektiğini söyledi. 

Teksas'ın Meksika sınırına yakın Uvalde kentindeki Robb İlköğretim Okulu'na 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos'un salı günü ateş açması sonucu en az 19 çocuk ve iki öğretmen hayatını kaybetti. 

Daha ne kadar? 

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, bu yıl Afganistan, Ukrayna, ABD, Batı Afrika ve ötesindeki okullara  “korkunç saldırılar” yapıldığını söyledi.

"Trajedi üstüne trajedi, kurşun üstüne kurşun sıkma, genç yaşam üstüne genç hayat: Hükümet liderleri çocukları ve okullarını güvende tutmak için harekete geçmeden önce daha kaç çocuk ölecek ? Çünkü onlar olana kadar bu dehşet devam edecek” dedi. 

Bayan Russell, çocukların evlerinin dışında kendilerini en güvende hissetmeleri gereken yerin okul olduğunu vurguladı. 

Kaybedilen canların yanı sıra katliama tanık olan çok daha fazla sayıda çocuk, öğretmen ve okul personelinin de hayatlarının geri kalanında  duygusal ve psikolojik yaralar taşıyacaklarını kaydetti.

Şok ve üzüntü 

BM Genel Sekreteri António Guterres , kurbanların çoğunun çocuk olmasının özellikle yürek burkucu olduğunu söyleyerek, "iğrenç toplu silahlı saldırı" karşısında derinden sarsıldı ve üzüldü.

Sözcüsü Salı günü  yaptığı açıklamada , Bay Guterres'in kurbanların ailelerine ve sevdiklerine ve tüm topluma en içten taziyelerini ilettiğini söyledi .

BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Muhammed, Twitter'da yaptığı paylaşımda öfkesini dile getirdi. 

“Çocuklar okula gittiğinde, sadece öğrenmeyle ilgilenmeliler” diye yazdı . “Çocuklar canları pahasına okula gitmemeli !” 

Bayan Muhammed, yürekten dualarının bu “yıkıcı kaybın” yasını tutan aileleri, sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle olduğunu söyledi. 

Editör: TE Bilisim