BÜYÜKŞEHİR’İN 11 LGS KURS MERKEZİ’NDE HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ DEVAM EDİYOR

ÖĞRENCİLER: “BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİ İLE HER ŞEYİN BAŞARILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

ÜNİVERSİTE ADAYI ÖĞRENCİLERE “HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ” (4)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, öğrencilerin taleplerine cevap vermeye devam ediyor. Büyükşehir’in Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nda Yükseköğretim Kurumu Sınavı’na hazırlanan öğrencilerden gelen talep üzerine, “Hızlı Okuma Teknikleri” dersinin ilk zili çaldı. Büyükşehir’e bağlı 11 kurumda LGS sınavına hazırlanan öğrenciler ile hızlı okuma teknikleri 4 haftadır devam ediyor. Verilen bu dersle, öğrencilerin sınavda zamanı daha iyi kullanmaları amaçlanıyor. Merkez kurs merkezinde ise YKS’ye hazırlanan öğrencilerin isteği üzerine bir pilot grup belirlendi ve bu grubun dersleri yeni başladı.

Akbulut: “Öğrencilerimize sınavda zaman kazandırmak istiyoruz”

Bu eğitimin temel amacının, öğrencilerin sınavlarda zamanı doğru kullanarak başarılarını artırmak olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Seyhan Akbulut, hızlı okuma teknikleriyle beraber okuma hızının 4 kat artabileceğini ifade ederek, “Öğrencilerimiz sınavlarda uzun paragraf sorularıyla karşılaşıyorlar. Bu paragraf soruları daha çok okuma, anlama gerektiren sorular oluyor. Matematikte de problem sayısı oldukça fazla. Aslında her dersin temeli okuma, anlama becerisidir. Bu temeli sağlamlaştırmak için hızlı okuma teknikleri dersine başladık” dedi. 6 haftalık bir süreçte gerçekleşecek dersle beraber, artık soruların öğrencilere uzun ve yorucu gelmeyeceğini söyleyen Akbulut, “Eğitimimizin içeriği çok zengin. Eğitimimize göz egzersizleriyle başladık. Devamında, gerekli uygulamalarla derslerimize devam ediyoruz. Öğrencilerimiz, bu ders için çok istekli ve heyecanlılar. Onların bu heyecanı bizleri de etkiliyor” diye konuştu.

Öğrenciler: “Sınavlarda süreyi doğru kullanma açısından faydalı bir eğitim”

Derste aldıkları eğitimle ilgili görüşlerini paylaşan öğrencilerden Yasemin Tönbe, “Hızlı okuma kursuna, denemelerde sürekli olarak yaşadığım süre sıkıntısından dolayı katıldım. Paragraf sorularında bana çok fayda sağlayacağını ve çok etkili bir kurs olduğunu düşünüyorum. Bu kursun sonuçlarını merakla bekliyorum” diye konuştu.

Uzun zamandır okumayla ilgili sorun yaşadığını ifade eden Beren Sakım, “Bu nedenle eğitime katıldım. Hızlı okuma teknikleri eğitimini aldıktan sonra, hedeflediğim üniversiteyi kazanacağıma inanıyorum. Verimli ve eğlenceli bir ders oldu. Bir sonraki dersi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE ADAYI ÖĞRENCİLERE “HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ” (7)

Deneme sınavlarında, özellikle uzun paragraf sorularında zamanı ayarlayamadığını ve bu derse bundan dolayı katıldığını kaydeden Azra Meral Özmen, “Öğretmenimizin derste göstereceği teknikler ve alıştırmalarla, bu konuda kendimi geliştirebileceğime inanıyorum” derken, Büyükşehir’in destekleri ile her şeyin başarılabileceğini düşündüğünü ifade eden Arda Manyer, “Kitap okumayı çok sevdiğim için bu eğitime katılmak istedim. Her ay düzenli olarak kitap okuma listesi hazırlıyorum. Hızlı okuma teknikleri sayesinde hem kitap okumada, hem de üniversite sınavında hedeflerime ulaşacağıma inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi