Ürdünlü yetkililer, Cuma günü sabahın erken saatlerinde, başkent Amman'ın 25 km kuzeydoğusundaki Zarqa Valiliği'ndeki ordunun bir topçu kampında patlamalar meydana geldiğini duyurdu.

Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Amjad Al-Adaileh, yapılan ön incelemelere göre, bir elektrik temasının bir askeri depoda eski, kullanılamaz havan bombalarının patlamasına neden olduğunu belirterek, Ordu Genel Komutanlığı'nın patlama sonucu yaralanma kaydedilmediğini açıkladığını doğruladı.

Al-Adayleh, resmi Ürdün Haber Ajansı'na (Petra) göre patlamanın kameralarla doğrudan izlenen izole ve ıssız bir bölgede meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Daha önce, Ürdün Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bir açıklamada, resmi bir askeri kaynağın "bugün, Cuma günü, Zarqa şehri yakınlarındaki sökülmekte olan mühimmat depolarından birinde bir patlama meydana geldiğini" söylediği belirtildi.

Kaynak, "Patlamanın meydana geldiği ambarların ıssız bir bölgede yer aldığını ve patlamanın nedenlerini belirlemek için bir komite oluşturuldu." Dedi. Açıklamada resmi kaynaklar dışında bilgi verilmemesi çağrısı yapıldı.

El Cezire'nin Amman muhabiri Tamer Al-Smadi, Zarqa'daki Al-Ghabawi ve Shuwayer'de yerleşim alanlarından uzakta bir dizi patlama meydana geldiğini söyledi.

Muhabir, yaklaşık 1,5 milyon kişinin yaşadığı Zarqa Valiliği'nin birçok Ürdün askeri üssü ve Ürdün kışlası olduğunu, ancak sabah saatlerinden sonra kapsamlı bir sokağa çıkma yasağı olduğunu ve bunun da gazetecilerin neler olduğunu öğrenmesini kısıtladığını belirtti.

Reuters, Ürdünlü bir güvenlik kaynağının Zarqa kentinin eteklerinde bir dizi güçlü patlamanın askeri üssü salladığını söylediğini aktardı.

Reuters'e, Zarqa bölgelerinde yaşayanlar, pencerelerinin kırıldığını ve büyük alevler gördüğünü söyledi.

Ürdün Haber Ajansı, patlamaların Zarqa şehrinin doğusundaki Al-Ghabawi bölgesinde olduğunu bildirdi.

Ürdün medyası, Ürdün ordusunun Zarqa Valiliği'ndeki topçu kamplarından birinde patlamalar meydana geldiğini ve güvenlik kaynaklarının yetkililerin büyük yangını söndürmek için çalıştığını bildirdi.

Zarqa Valiliğindeki görgü tanıkları, patlamanın sesini duyduklarını ve ardından uzaktan görülebilen bir yangını duyduklarını bildirdi.

Editör: TE Bilisim