Uzm. Dr. Menteş, “Bayramda öpüşmeyin, uzaktan selamlaşın”

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, dünyada 190 milyona yakın insanın hastalandığını, 4 milyonun üstünde ölüm olduğunu, Türkiye’de ise 5 buçuk milyon insanın hastalandığı, 50’binin üzerinde insanımızı kaybettiğimizi hatırlatarak bayramda korunma tedbirlerine devam edilmesini, öpüşmeyerek uzaktan selamlaşılması gerektiğini söyledi.

ÖNLEMLERE DEVAM ETMELİYİZ

Kovid-19 pandemisinin tüm dünyada düşüşe geçmiş olmasına, aşılamaların devam etmesine karşın halen tehlikesinin devam ettiğini belirten Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, ‘’Şuan aşılamaya hız vermezsek ve önlemlere devam etmezsek delta varyantının yeni bir pik oluşturması kaçınılmazdır. Kötü günlere dönmek istemiyorsak bayramda önlemlere devam etmeliyiz” dedi.

ÖPÜŞMEMELİ UZAKTAN BAYRAMLAŞILMALI

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş

Başkan Uzm. Dr. Menteş, Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada “Bugüne kadar dünyada yaklaşık 190 milyon insan hastalandı ve 4 milyonun üstünde ölüm oldu. Ülkemizde ise şu ana kadar 5 buçuk milyon insanımız hastalandı ve maalesef 50’binin üzerinde canımızı kaybettik. Ülkemizde günlük vaka sayılarının son günlerde tekrar yukarı doğru hareketlenmesi ve 7 binlere yaklaşması endişe vericidir. Önlemlerimize dikkat etmeli, aşılarımızı yaptırmalıyız. Bayramlar tüm toplumumuzun kucaklaşma günleri olmasına karşın bu bayramda lütfen öpüşmeyin kucaklaşmayın. Buradan büyüklerimize de sesleniyorum bu bayram canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımıza ve torunlarımıza el öptürmeyin ve sarılmayın!”

TOPLUMSAL BİLİNÇ,  VİRÜSTEN GÜÇLÜDÜR

Sağlık çalışanlarının pandemi başladığından bu yana ‘ Seferberlik’ mantığı ile canını dişine takarak, tüm tükenmişlik ve kayıplarına karşın çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Bugüne kadar 436 sağlık çalışanı ve 175 hekim arkadaşımızı maalesef kaybettik. Tüm bu kayıplarımıza ve yorgunluklarımıza karşın bu hastalığı toplumsal bir bilinç ve mücadele ile yeneceğimize inancımız tamdır. Tüm Dünya’da aşılamayı iyi yaparak kısmen rahatlayan ülkeler olduğu gibi bunu başaramayan ülkeler de vardır. Ülkemiz de yaklaşık 61 milyon aşı yapıldı. İki dozu tamamlanan insan sayımız ise 19 milyon olmuştur. Aşısı tamamlanan insanımız nüfusumuzun %20’lerini bulmuştur. Toplam nüfusumuzun %65-70’inin aşılanması tamamlanana kadar maske takmaya, sosyal mesafeyi korumaya ve hijyen kurallarına uymaya devam etmek zorundayız. Bu başarıyı ancak hep birlikte yakalayabiliriz”

TEDİRGİN OLMA AŞI AL

Adana Tabip Odası olarak hastalıktan bir an önce kurtulmanın yolunun aşı olduğu söylüyoruz. Bizler aşılamaya daha fazla hız verilmesi ve tüm toplumun gönüllü bir şekilde aşıya katılmalarını istiyoruz. Aşı karşıtlığı gibi bilime aykırı düşüncelere kapılmadan herkesi aşı olmaya çağırıyoruz. Ortaya yeni çıkan delta varyantı virüsüne karşı da başarılı olmanın yolu aşıdır. Bayram boyunca aşı merkezlerimiz açık olacaktır. Lütfen önlemleri bırakmadan aşı olmaya devam edelim. Bugüne kadar olduğu gibi bu konuda da bizleri dinleyeceğinize inancımız tamdır. Bu anlamda sevdiklerimizle birlikte sağlıkla geçireceğimiz mutlu bayramlar diliyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim