Adana Tabip Odası Yönetimi, Adana Kent Konseyi ile bir araya gelerek Covid-19 pandemisinden kurtulmanın yollarını arayarak, çözüm önerilerini masaya yatırdı.

BU SALGINI BİRLİKTE YENİP, GÜZEL GÜNLERE DÖNECEĞİZ

Hergün meslektaşlarının ölüm haberleriyle uyandıklarını belirten Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Pandemilerden kurtulmanın yolları tedaviden geçmemektedir. Biz Adana Tabip Odası yönetimi olarak sadece hekimlerin, sağlık çalışanlarının özlük hakları ya da sağlık sistemiyle ilgili değil, toplum, çevre gibi bir bütün olarak ele alıyoruz. İyi bir sağlık ortamında yaşamak istiyorsak her insana ihtiyacımız var. Bizler sadece hastanelerde değil, daha çok halkın içerisindeyiz, sahalardayız.

STK ve meslek örgütleri ile sürekli istişare edip, korunma tedbirleri konularında bilgilendirme yapıp çözüm üretme amacındayız. Çünkü pandemilerden eğitim ve tedbirler ile korunuruz. Adana Kent Konseyi şehrin önde olan insanlarından oluştuğu gibi her birinizin bir temsiliyeti var. Covid-19 pandemisi sadece hekim ve sağlıkçılara bırakılacaksa başarılı olunamaz.

Pandemi süreci bir seferberlik olarak değerlendirilmeli ve herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu salgından kurtulmamız için her birey her kurum hekimlerin yüküne bir omuz vermeli, korunma tedbirlerine uymalıdır. Hiç bir salgın tedavi ile çözülememiştir. Geçmişte bunun örnekleri çoktur. Bu salgını birlikte yenip, güzel günlere döneceğiz.” dedi.

HEKİMLERİMİZİN YANINDAYIZ

Pandemi sürecinde hekim ve sağlık çalışanlarının olağanüstü çalıştıklarını söyleyen Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, “Kent Konseyi olarak her zaman hekimlerimizin yanındayız. Pandemi devam ediyor ama yaşamda devam ediyor. Gerekli koruyucu önlemleri alarak bizde yaşamımıza devam ediyoruz. Her insan maske kullanımına, fiziksel mesafeye, hijyene dikkat etmelidir” dedi.

Editör: TE Bilisim