“24 saat yaşayan mekanlar lazım”

Adana Valisi Süleyman Elban, kentin turizmden tam anlamıyla yararlanabilmesi için 24 saat yaşamın devam edeceği mekanlarının olması gerektiğini söyledi. Bu çerçevede Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’in ‘Basın Müzesi’ ve ‘Konukevi Projesi’ önerisine Vali Elban, tam destek verdi. 

Adana Valisi Süleyman Elban, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni sosyal tesislerinde ziyaret etti. ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazetecilerle sohbet eden Vali Elban, Adana’nın daha fazla turizm geliri elde edebilmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, “Bu şehirde yaşamın 24 saat devam ettiği mekân eksiği var. Bu eksiği giderebileceğimiz en güzel yer Tepebağ ve Seyhan Nehr bölgesi. Burada yapacağımız düzenlemelerle Adana’nın kültürünü, tarihini daha etkin yansıtabilir, turizmden daha fazla gelir elde edebiliriz” dedi. Turizmde destinasyon birleştirme ve çeşitlendirme çalışmaları yapacaklarını belirten Vali Elban, “Başka şehir için Tepebağ’ı yeniden ayağa kaldırmak zor olabilir ama Adana’nın gücü bu bölgeyi turizme açmaya yeter. Tepebağ’ın yanı sıra aynı bölgedeki Seyhan Nehri güzelliğini de turizme kazandırmak zorundayız. Bu bölgenin akşamları, hafta sonları yaşayan bir yer olması lazım. İnsanların buralara gelip gezmesi, yemeklerini yemesi, toplantılarını ve görüşmelerini yapabilmesi için alanların olması, belli firmaların buralara ofislerini taşımaları şart. Arkadaşlarıma çalışma yaptırıyorum. Nehirden feribot gezileri dahil nasıl yararlanacağımıza bakacağız” diye konuştu.

ÇGC’DEN ‘BASIN MÜZESİ’ ve ‘KONUK EVİ PROJESİ’NE VALİ ELBAN’DAN TAM DESTEK

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de Tepebağ’da bulunan tarihi bir konağı Adana Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis ederek, konukevine dönüştürmek istediklerini belirterek, “Burada şehir dışından gelecek misafirlerimizi ağırlamak istiyoruz. Adana’nın tarihi dokusunu, kültürünü, lezzetlerini konuklarımıza yansıtmak, onları eşsiz manzara içerisinde ağırlamak istiyoruz” dedi. Böyle bir girişime Valilik olarak tam destek vereceklerini belirten Vali Elban, “Bu bölgede arzu ettiğimiz yapılanma bu. Bu bölgeyi sizlerle iş birliğinde 24 saat yaşanabilir mekanlara dönüştüreceğiz” dedi.

ÇGC Sosyal Tesisleri’ni inceleyen Vali Elban, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin anız yakılması ve hava kirliliğine yönelik sorusunu yanıtlayan Vali Elban, “Çalışmalarımız sürüyor. Bu sorunu çiftçiye ‘yakmayın’ diyerek çözmeye çalışmak yerine mısır ve buğday saplarını ekonomiye dönüştürecek tedbirler alırsak sanırım daha başarılı olacağız. Bu yönde çalışıyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim