Van, Akdeniz, Ege, Meriç Dışında da Göçmenler Ölüyor.

İşte, Meksika'dan ABD'ye geçmeye çalışan göçmenlerin ölüm yolu?

Göçmenlerin ölüm yolu

Gümrük ve Sınır Koruma Bürosu (CBP), 1998'den beri sınır boyunca belgelenmemiş göçmenlerin ölümlerini kaydediyor ve o zamandan beri 7.805 ölüm resmi olarak kaydedildi.

Ölümün ana nedenleri, göçmenlerin geçmesi gereken sınır durumlarındaki farklı arazi türlerinin sert doğal koşullarından dolayı boğulma, dehidrasyon veya hipotermiden kaynaklanmaktadır.

Arizona İnsan Hakları Koalisyonu müdürü Isabel García için, 2019'da kaydedilen 300 ölüm "sürpriz değil".

"Bu, Trump Yönetimi tarafından uygulanan bir ölüm stratejisinin sonucudur." Açıklamsında bulunmuştu.

Río Bravo, göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri'ne arazi göçü kontrolünden kaçmak için izledikleri bir rota, ancak olağandışı tehlikeler arz ediyor.

Rakamlar bir sivil toplum örgütü ile diğeri arasında değişiyor, ancak Kayıp Göçmenler Projesi örgütünün verilerine göre, ortalama olarak Meksika'nın güney sınırını ABD'ye geçme girişiminde ortalama olarak her yıl 376 göçmen öldü.

Göç sorunu ABD için tarihsel olarak sürekli tekrarlanan bir olgu. Ancak Donald Trump hükümetinde konuya ilişkin politikalarının sıkılaştırılması ve yabancı düşmanlığını teşvik eden açık bir hükümet konuşması nedeniyle daha da fazla oldu.

Meksika'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne sınırdan yıllık göçmen geçişi 300.000'dir.

Teksas sınırında, Rio Grande (Meksika'da Rio Bravo) düzinelerce göçmenin boğulduğu gerçek bir ölüm tuzağı haline geldi.

Rio Grande hakkında bilinmesi gereken ilk şey, gezilebilir olmadığıdır. 3.000 kilometreden uzun bir uzunluğa sahiptir ve kuzey Meksika ile Güney Amerika Birleşik Devletleri arasındaki doğal sınırda yer almaktadır.

Kara sınırındaki güçlü göç kontrol önlemleri göz önüne alındığında, Rio Grande'yi geçmek ABD'ye ulaşmanın en az sorunlu yolu gibi görünüyor. Ancak bu daha kolay değil.

Nehrin düz kısımları vardır, ancak 2.5 metre derinliğindeki beklenmedik bölümleri vardır. Timsahlar, nehirde yüzen enkazlar, yazın gelişiyle seviyeleri yükselir ve baraj Eagle Pass (Texas) bitkilerini sulamak için yeniden açılır.

Tüm tehlikelere rağmen, göçmenlerin doğaçlama sallar ve fazla insanla bu bölgelerden geçtiği belirlendi. Ekim 2018 ile Haziran başı arasında, Sınır Devriyesi tehlikeli durumlarda olan 315 göçmeni kurtarırken, bir önceki yıl ise kurtarılabilen göçmen sayısı 12.

Hareket eden trene binmek ve/veya atlamak

Trenler aynı zamanda tecavüz, adam kaçırma, kaybolma ve cinayet mahalli

"Ölüm treni" olarak da bilinen La Bestia treni, malları güney sınırından Meksika'nın kuzey sınırına taşıyor, ancak binlerce göçmen tarafından ABD sınırına yaklaşmanın bir yolu olarak kullanılıyor.

La Bestia'ya giden göçmenlerin çoğu, hareket eden trene binmek ve / veya trenden atlama sırasında ya da yorgunluk nedeniyle arabalar arasında düşerek sakatlabiliyor, yaralanabiliyor ve hatta ölebiliyorlar. Göçmenlerin sınırı geçmek için kullandığı trenler aynı zamanda tecavüz, adam kaçırma, kaybolma ve cinayet mahalli olabiliyor.

Federaller tarafından gözaltına alınan çocuklar ve ölümleri

Şu anda, göçmenler çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri'nde sığınma arayan Orta Amerika ülkelerinden ailelerden oluşuyor ve bu nedenle bölünmeyi geçtikten sonra gönüllü olarak Sınır Devriyesi'ne teslim oluyorlar.

ABD makamları, federaller tarafından gözaltına alınan küçük göçmen çocuk ölümlerinin olduğunu doğruladı.

Geçişlerden sonra, yakalanan göçmenler dehidrasyon, doğuştan hastalıkların alevlenmesi, zatürre ve federal gözaltının tıbbi bakım sağladığı diğer hastalıklara sahiptir, ancak bazı durumlarda gerekli bakımı sağlamak için "yeterli fona sahip olmadıklarını" iddia etmişlerdir.

Gözaltı merkezleri

Tarihsel olarak, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer insan hakları kuruluşları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki göçmen gözaltı merkezlerinin kapatılmasını talep etmişlerdir. NBC News tarafından yayınlanan bir rapora göre, Donald Trump başkan olduğu için ABD'deki gözaltı merkezlerinde bugüne kadar en az 24 göçmen öldüğünü belgeledi (Ocak 2017).

Gözaltı merkezlerine yönelik şikayetler, kötü yiyecek ve banyolar, göçmenler için tıbbi bakım eksikliği, aşırı kalabalık, yaşanmaz koşulları çoğalttı ve vurguladı.

2019 yılında İç Güvenlik Bakanlığı'ndan bir müfettiş, El Paso, Teksas'taki 125 kişi kapasiteli bir göçmen merkezinde, ancak 900 kişi vardı "tehlikeli aşırı kalabalık ve sağlıksız koşullar" altında olduğunu belgeledi.

Editör: TE Bilisim