Papa Francis'in, ABD başkanlık seçimlerinin yakınlığını gerekçe göstererek, bu haftaki ziyareti sırasında Mike Pompeo ile görüşmeyi reddettiği bildirildi.

Üst düzey bir Vatikan yetkilisi, Donald Trump yönetimini ABD başkanlık seçim kampanyasının son aşamalarında Papa Francis'i istismar etmekle suçladı.

Pompeo, din özgürlüğü konulu bir konferansta konuştu.

ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo , İtalya ziyareti sırasında ABD büyükelçiliğinin Vatikan'a yaptığı Çarşamba günü din özgürlüğü konulu bir konferansta konuştu.

İtalyan haber ajansı Ansa, Vatikan'ın devletlerle ilişkilerden sorumlu sekreteri Başpiskopos Paul Richard Gallagher'a sorduğunda, etkinliği tek taraflı olarak organize eden ABD'nin seçimler öncesinde papanın sömürülmesi anlamına geldiyse, şu cevabı verdi: "Evet, yani tam olarak neden papa Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmeyecek . "

Papa Francis'in , ABD seçimlerinin yakınlığını gerekçe göstererek bu hafta ziyaretinde Pompeo ile görüşmeyi reddettiği bildirildi. Ancak, iki taraf iki yıl önce imzalanan tarihi bir anlaşmayı genişletmeye hazırlanırken, hareket aynı zamanda Pompeo'nun Vatikan'ın Çin'in insan hakları siciline yumuşak pedal çevirdiği algılanan son saldırılarına da bağlı olabilir.

Anlaşmanın ayrıntıları hiçbir zaman kamuoyuna açıklanmadı, ancak Vatikan'a Çin'deki Katolik piskoposların atanması konusunda bir söz verdi. Papa Francis ayrıca Pekin tarafından onayı olmadan atanan sekiz piskoposu tanıdı.

Pompeo, Conte'den "ağ güvenliğini dikkatlice düşünmesini" istediğini söyledi.

Çin, Pompeo'nun Çarşamba günü Roma'da İtalyan başbakanı Giuseppe Conte ile yaptığı görüşmede de bir tema oldu. Pompeo, Conte'den "ağ güvenliğini dikkatlice düşünmesini" istediğini söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile düzenlediği basın toplantısında Pompeo, Çin'in İtalya ekonomisi üzerindeki etkisini genişletme planlarından endişe duyduğunu söyledi.

Pompeo, "Dışişleri bakanı ve ben, Çin Komünist partisinin İtalya'daki ekonomik varlığını kendi stratejik amaçlarına hizmet etmek için güçlendirmeye çalışan ABD'nin endişeleri hakkında uzun bir konuşma yaptık," dedi ve "Çinliler samimi olmak için burada değiller. karşılıklı faydalar sağlayan ortaklıklar ”.

Ayrıca İtalyan hükümetini, Çin Komünist Partisi ile bağlantılı teknoloji şirketleri tarafından sunulan vatandaşlarının mahremiyetine yönelik riskleri değerlendirmeye çağırdı.

Mart 2019'da İtalya, Çin'in AB ve ABD müttefiklerini rahatsız ederek İpek Yolu tarzı bir küresel ticaret ağı inşa etme konusundaki tartışmalı bir planını onaylayan ilk G7 ülkesi oldu .

Çin cumhurbaşkanı Xi Jinping'e bir devlet ziyareti yapıldı ve iki ülke, İtalya'nın Çin'in Kuşak ve Yol girişimine (BRI) katılımını öngören iddialı bir proje olan bağlayıcı olmayan bir mutabakat anlaşması (MoU) imzaladı. Asya, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa'yı birbirine bağlayan bir altyapı projeleri ağına Çin yatırımı. Turizm, yemek ve futbol dahil olmak üzere çeşitli alanlarda bir dizi başka ticari anlaşma da imzalandı.

Editör: TE Bilisim