VEKİL YOKUŞ:DEVLETİN TEMSİL VE AĞIRLAMA GİDERLERİ BİR YILDA 5,3 KAT ARTTI TASARRUF DİYENLER LÜKS İÇİNDE YAŞIYOR!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı bütçe verilerindeki temsil, tanıtım ve ağırlama giderlerindeki fahiş artışla ilgili değerlendirmede bulundu. İktidarın "itibardan tasarruf olmaz" anlayışıyla keyfe keder harcama yaptığını belirten Vekil Yokuş:"İktidar ile halkın yaşam tarzında büyük uçurumlar var. Veriler gösteriyor. İktidar, halktan kopuk yaşıyor."dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının yayımladığı bütçe verilerine göre son bir yılda Temsil, Tanıtım ve Ağırlama Giderleri 5,3 kat arttığı gördüldü. Konuyla ilgili muhalefet partilerinden eleştiriler peş peşe gelirken bir diğer eleştiri de İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan geldi. Halktan bekledikleri tasarrufu, sarayın yapmadığını, giderlerin 5,3 arttığını, ekonomik sorunlar, iktidarın uygulayamadığı politikalar sebebiyle fakirleşme oranında büyük bir artış olduğunu ifade eden Vekil Yokuş;"Hazine ve Maliye Bakanlığının yayımladığı bütçe verilerine göre son bir yılda Temsil, Tanıtım ve Ağırlama Giderleri 5,3 kat arttı. Ülkemizin derin bir ekonomik kriz yaşadığı son bir yılda devletin harcama kalemleri içinde en yüksek artışın Temsil ve Ağırlama giderlerinde olduğu görüldü. 2022 yılı ilk altı ayında bir önceki yıla göre Temsil ve Ağırlama giderleri 50 Milyon TL’den 263 Milyon TL’ye yükselmiştir.

"HALKA TASARRUF DİYENLER LÜKS İÇİNDE"

Siyasi iktidarın “itibardan tasarruf olmaz” anlayışı içinde bütçe kaynaklarını keyfe keder harcadığı ortaya çıkmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçe verilerine göre aynı dönemde enerji harcamaları yüzde 231, kira giderleri yüzde 108, kırtasiye ve büro malzemesi giderleri yüzde 212, yiyecek ve içecek alımları yüzde 96 oranında artmıştır.
Ülkemizde yaşanan ekonomik krize karşı “Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz.” Diyerek esas sorumluluğu vatandaşlara yüklemeye çalışan ülkeyi yönetenler halktan beklediği tasarrufu kendileri yapmamaktadırlar.

"SİYASİ İKTİDAR HALKTAN KOPTU"

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz başta dar ve sabit gelirliler olmak üzere halkımızın büyük bir bölümünü perişan etmiştir. Ekonomik kriz sebebiyle feryat figan eden vatandaşlarımıza “Şükürsüzler” ve “Nankörler” gibi aşağılayıcı sözler sarf eden Sırçalı köşklerde oturanlar halktan tamamen kopmuşlardır.

"HALKIMIZ HER GEÇEN GÜN YOKSULLAŞMAKTADIR"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “Son yirmi yılda sosyal yardım yapılan aile sayısının 1 milyondan 4,3 milyona çıktığını” yani 4 kattan fazla arttığını söyleyerek ülkemizde yoksulların sayısını nasıl artırdıklarını itiraf etmiştir. Bilindiği gibi son 20 yılda ülkemizin nüfusu yüzde 30 oranında artmıştır. Aynı dönemde ise yoksul aile sayısı yüzde 430 oranında artış göstermiştir. Ak Parti İktidarı yoksullaştırdığı milyonlarca vatandaşımızla övünmektedir. Bu durum utanç verici bir tablodur."şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim