İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Fahrettin Yokuş, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

"HER ZAMAN ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ"

Tarımın Türkiye ekonomisinin bel kemiği olduğunu belirten Vekil Yokuş, "Çiftçilerimiz, emek ve alın terleriyle beslenme ihtiyacımızın karşılanmasını sağlayan en önemli kişilerdir.

Çiftçilerimiz sayesinde Türkiye bu zamana kadar tarım ülkesi olmuş, gıda konusunda kendi kendine yetebilen dünyada sayılı devletlerden biri hâline gelmiştir. Bu sebeptendir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, çiftçiyi, köylüyü “Milletin Efendisi” olarak tanımlamış, “Millî ekonominin temeli ziraattır.” diyerek emektar çiftçilerimizin ülke ekonomisine katkısının önemine dikkat çekmiştir. Fakat ne yazık ki ülkemiz iktidarın uyguladığı tarım, üretim politikaları sebebiyle zor günler geçirmektedir.

Tarımı desteklemeyen AKP iktidarı sebebiyle parmakla gösterilen ülkemiz tarımda gerilemiş, kendi kendine yetemez hâle getirilmiştir. AKP iktidarı bizzat ve kasten tarımda dışa bağımlı olmamızı istemiş ve üreticiye gerekli ehemmiyeti vermemiştir. Böylelikle Türkiye günbegün tarım ülkesi olmaktan çıkmış, ekonomi büyük bir zarara uğramış, Türkiye iflasın eşiğine doğru sürüklenmiştir. Lakin bizler her zaman tarımı desteklemiş, üreticiyi kalkındırmak için var gücümüzle çalışmış, iktidarın yanlış tarım politikalarını hem eleştirmiş, hem de çözümler sunarak Türkiye ekonomisi kalkındırmak için elimizden gelen gayreti göstermişizdir. Sadece bunlarla da sınırlı değil.

Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan emektar çiftçilerimizin; üretim ve verimliliğin arttırılması, hayat standartlarının daha da yükseltilmesi, çiftçilerin refah içinde yaşaması için tüm çalışmalara ortak olup, dertlerini ve sıkıntıları çözmek için var gücümüzle çalışmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle üretmek için fedakârca çaba harcayan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim