Tedros Adhanom Ghebreyesus, cesedin incelediği bilimsel kanıtlara dayanarak virüsün kökeninin "doğal" olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, şimdiden dünya çapında bir milyondan fazla insanın hayatına mal olan yeni koronavirüsün kökenine ilişkin şüphelere son verdiğini doğruladı.  Bir laboratuvardan gelmedi, ancak "doğal olarak" ortaya çıktı.

Geçen Cuma düzenlediği basın toplantısında, pandemi sırasında dolaşan yanlış bilgiler, komplo teorilerine ve gazetecilere yanıt olarak "Virüs doğal olarak ortaya çıktı. İncelediğimiz tüm [bilimsel] yayınlar, bunun doğal olarak üretilmiş bir şey olduğunu öne sürüyor."

"Bilime ve kanıta inan"

Buna ek olarak, DSÖ başkanı örgütün "bilime ve kanıta inandığını" vurgulayarak sağlık krizinin üstesinden gelmek için "bilim, çözüm ve dayanışma" çağrısında bulundu .

COVID-19 ilk mevcut bugüne kadar 2019 yılında Çin'de tescil edilmiş olduğundan, hastalık, daha dünyada 33 milyondan fazla teyit edilen enfeksiyonlara, bir milyon insanın ölümüne neden oldu.

Ağustos ayının başlarında, DSÖ, ilk covid-19 vakalarının o Çin şehrinde kaydedilmiş olmasına rağmen, Wuhan'ın muhtemelen hayvanlardan insanlara koronavirüsün geçtiği yer olmadığını tahmin etti. Organizma daha önce SARS-CoV-2'nin genetik dizisinin kökeninin doğal olduğunu gösterdiğini beyan etmişti.

Bir virüsün tesisleri terk etmesi imkansızdır,

Virüsün kökeni, keşfinden bu yana bilim camiasını şaşırttı. Temmuz ayında, Viroloji, Yuan Zhiming Wuhan Enstitüsü laboratuvar müdürü,  "bir virüsün tesisleri terk etmesi imkansızdır,  bu merkez yüksek güvenliklidir" dedi.

Kökenine bakılmaksızın salgın dünya ekonomisini harap etti, jeopolitik gerilimleri körükledi ve tüm kıtalardaki insanların yaşamlarını değiştirdi.

Editör: TE Bilisim