Uzmanlar, bulunan başkentlerin yüksek düzeyde detaylandırıldığını ve eşyaların yüksek derecede muhafaza edildiğini vurguluyor.

İsrail Eski Eserler İdaresi (IAA) yapılan duyuruda Perşembe Doğu Talpiot veya Armon HaNetziv Mahallesi'nde Kudüs'teki Yahuda Krallığı'nın zaman "muhteşem bir kraliyet yapının" keşfine.

Keşif, oyulmuş taşlardan yapılmış çeşitli mimari parçalardan oluşan özel bir koleksiyon içeriyor. Arkeologlar , MÖ 10. yüzyılda Kral Süleyman tarafından inşa edilen Birinci Tapınak döneminden kalma kraliyet binalarında baskın olan "proto-Aeolian" olarak bilinen mimari tarzda çeşitli boyutlarda sütun başlıkları buldular .

Bulunan tasarım o döneme özgüdür ve Yahuda ve İsrail krallıklarını temsil eden bir semboldür . Aslında görüntüsü, İsrail'in şu anki beş şekeline de yansımıştır.

Başkentler mükemmel durumda korunmuş olsa da, binanın geri kalanı , Babil'in düşüşünden sonra muhtemelen MÖ 586'da tamamen yıkıldı .

"Bu, şimdiye kadar Yahuda ve İsrail krallıklarında bulunan ve kraliyet sarayının kapılarının üzerine yerleştirildikleri bu türden devasa Proto-Aeolian başkentlerinin ölçekli modellerinin ilk keşfidir ," diye açıkladı kazı başkanı. IAA, Yaakov Billig.

Ayrıca uzman, bu başkentlerin ayrıntı düzeyinin "bugüne kadar görülen en iyisi" olduğuna dikkat çekti ve eşyaların korunma derecesinin "nadir" olduğunu vurguladı . Kurum, diğer son keşiflerin yanı sıra, kalıntıların antik çağlarda şehrin yeniden doğuşunu açıkladığını öne sürüyor.

Arkeologlar, surların dış kısmında villalar, konaklar ve hükümet binaları buldular. Billing, "Bu, şehir sakinlerinin hissettiği rahatlamaya ve Asur tehdidi sona erdikten sonra Kudüs'ün kalkınmasının iyileşmesine tanıklık ediyor " dedi.

Editör: TE Bilisim