SAĞLIK AĞIZDA BAŞLAR

Adana Diş Hekimleri Odası eski Başkanı ve şimdiki TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Hasan Yaman’dan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerine destek.

Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında söz ettiği “Emekliler dişsiz kaldı” sözüne Türkiye’deki Dişhekimlerinden  sonra Adana’dan da destek geldi. Hasan Yaman, Meral Akşener’in “Emekliler dişsiz” sözü üzerine şu açıklamayı yaptı

Adana Diş Hekimleri Odası eski Başkanı Diş Hekimi Hasan Yaman

“Öncelikle bir siyasi partimizin genel başkanının halkımızın ağız diş sağlığı problemine dikkat çekmesinden dolayı, Dişhekimleri son derece memnundur. Bunun yanında, sadece emekliler değil, 7’den 70’e halkımızın diş sağlığı ciddi şekilde bozuktur. Türkiyedeki Dişhekimlerinin çatı birliği  olarak görev yapan TDB Yönetim Kurulu olarak siyasi parti liderlerini ziyaretedip, halkımızın diş sağlığı ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini sunduk.Yine başta Sn Sağlık Bakanımız olmak üzere bu konuda yetkili ve karar alıcı makamlara çözüm önerilerimizi ilk elden verme imkanımız oldu. 

Bugün, pandemi koşullarında kamuya bağlı ADSM ve fakültelerde tedavi hizmetlerinin verilemediği görülmüştür. Bu şartlarda vatandaşlara özelden, muayenehane ve poliklikler vasıtası ile tüm hizmetler verilmiştir. Devletten bizim beklentimiz; sınırlı da olsa, acil diş hekimliği hizmetlerini kapsayan tedavilerin katkı payı ödenerek özelden verilmesi için gerekli kolaylığın gösterilmesidir. Bu hizmeti Devletin Vatandaşına karşı sorumluluğu olarak görmekteyiz ve yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz, unutmayalım ki sağlık ağızda başlar"dedi. 

Editör: TE Bilisim