Marketing Türkiye & BoomSonar iş birliğiyle hayata geçirilen ve Dijital Pazarlama İletişimi Platformu’nun (DPİP) destek verdiği Brandverse Awards’ta değerlendirme süreci tamamlandı. YANINDAYIZ Derneği, “Peki Ya 9 Mart?” Kampanyası ile toplumsal cinsiyet eşitliği kategorisinde bronz ödüle layık görüldü.

Marketing Türkiye & BoomSonar iş birliğiyle hayata geçirilen ve Dijital Pazarlama İletişimi Platformu’nun (DPİP) destek verdiği Brandverse Awards Ödül Töreni, Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleşti. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yol açan her türlü etken ve önyargıyla mücadele etmek için kurulan YANINDAYIZ Derneği, jüri tarafından yapılan değerlendirme soncunda Brandverse Awards’ta toplumsal cinsiyet eşitliği kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu.

Brandverse Awards, reklam, pazarlama ve pazarlama iletişimi alanında üretilen tüm işler için titizlikle hazırlanan geniş kapsamlı bir yarışma olma özelliğini taşıyor.

Pazarlama iletişimi ve reklam sektörüne yön veren dört derneğin katılımıyla (Reklamverenler Derneği (RVD), Reklamcılar Derneği (RD), İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) ve Mobil Mecralar Araştırma Pazarlama ve Reklamcılık Derneği (MMA) kurulan “Dijital Pazarlama İletişimi Platformu (DPİP)” bu yıl Brandverse Awards’un destekçileri arasında yer aldı. Dijital dünyanın Oscar’ı olarak kabul edilen Brandverse Awards yarışmasına 2022 yılında 1200’den fazla başvuru yapıldı. Dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerinden Deloitte Türkiye ise tüm değerlendirme süreçlerinde yer alarak yarışmanın tarafsız ve şeffaf yapısının güçlendirilmesine katı sağladı.

Brandverse Awards’ta dereceye giren markalar, 30 Haziran Perşembe günü düzenlenen törenle ödüllerine kavuşurken bir ilk de yaşandı. Dünyada Metaverse ve NFT özelinde uzmanlaşan ilk ajanslardan Metaverse360 Agency desteğiyle kazanan markalara ödüllerinin NFT’leri de takdim edildi.

Gürgen Öz

YANIDAYIZ Derneği, Toplamda 24 kategorinin bulunduğu yarışmada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine pozitif katkı sağlamak için hayata geçirilen, “Peki Ya 9 Mart?” Kampanyası kalıp yargıların kırılmasında etkili olmak ve cinsiyet eşitsizliği konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemişti. YANINDAYIZ Derneği’nin Yoğun İlgi gören 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kampanyası, online&offline mecralarda yer almanın yanı sıra, fenomen/fikir önderi iletişimiyle

Bahadır Kaleağası

desteklenmiş ve geniş kitlelere ulaşmıştı. Mert Fırat, Bahadır Kaleağası, Ayhan Eren, Arda Batu, Uğur Batu, Onur Tuna, Evren Bingöl, Gürgen Öz gibi akademi, iş ve sanat dünyasından ünlü isimlerinin destek olduğu iletişim projesi, sürdürülebilir ve daha iyi bir dünya için TAM EŞİTLİĞİN öneminin altını çizmişti. Farkındalık kampanyası ile özel sektör, kamu sektörü, politika ve sivil toplumdaki tüm liderlere ve karar mekanizmalarındaki yöneticilere seslenen dernek, 8 Mart ruhunun sürdürebilmek üzere politikalar inşa edilmesinin gerekliliğine vurgu yapmıştı. “Peki Ya 9 Mart?” Kampanyası, İstanbul sözleşmesinin feshi ile kaybedilmiş veya zayıflatılmış kadın haklarına dikkat çekmişti.

YANINDAYIZ Derneği’nin Kurucu Başkanı Nur Ger konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

Brandverse Awards’da toplumsal cinsiyet eşitliği kategorisinde bronz madalyanın sahibi olmak tüm ekibimizi onurlandırdı. Bu ödülü toplumsal cinsiyet eşitliği alanında emek vermiş tüm kadınlar ve erkekler adına kabul ediyorum. Bu ödüle almamızda katkı sağlayan başta profesyonel ekibimiz olmak üzere, iletişim ajanslarımız; KBA Works, Mareliber ve Alya iletişim Danışmanlığı’na, kampanya proje ortaklarımıza, dernek üyelerimize ve tüm destekçilerimize çok teşekkür ederim.

“Peki, Ya 9 Mart?” sorusuyla yola çıktığımız kampanyamızda, yalnızca 8 Mart’ da değil; her gün toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmak zorunda olduğumuzu anlattık. Bir gün değil, her gün kadınların #YANINDAYIZ.

YANINDAYIZ Derneği, erkeklerin aktif katılımıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan Türkiye’deki ilk, dünyadaki sayılı sivil toplum kuruluşudur. Erkeklerle birlikte; başta kadına yönelik şiddetin sonlanası olmak üzere, eğitim, sağlık, çalışma hayatı, ev emeğinde ortaklık gibi hayatın tüm alanlarında fırsat eşitliğinin saplanması konusuna farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim