HBB’DEN YASAKLI IRK KÖPEKLER İÇİN ÜCRETSİZ KISIRLAŞTIRMA İMKÂNI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ‘yasaklı ırk’ olarak belirlenen köpeklerin kısırlaştırılması için harekete geçti.

HBB, Hayvanları Koruma Kanunu’na göre 14 Ocak’a kadar kısırlaştırılıp ve çip takılması gereken Dogo Argentino, Amerikan Pitbull, Amerikan Staffordshire, Amerikan Bully, Fila Brasilerio ve Japanese Tosa  ırkları için kolları sıvadı.

HBB Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, bu cins köpekleri besleyen ve imkânı sınırlı olan hayvanseverler için ücretsiz kısırlaştırma yapacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, bu işlemler için son tarihin 14 Ocak 2022 olduğunun altını çizdi.

KİLİSLİ’DEN YASAKLARI IRKLARI SOKAĞA BIRAKMAYIN ÇAĞRISI

Kilisli, “Yasaklı köpekler, yasa gereği, kısırlaştırılması, mikro çiplenmesi ve aşılanması kaydıyla sahipleri tarafından beslenebilecek. Yasa sonrası bazı köpek sahipleri bu cinsteki hayvanlarını ya sokağa terk etti ya barınağımıza bıraktı. Biz de Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde harekete geçtik” diyerek yasaklı ırkların sokağa bırakılmaması çağrısında bulundu.

ÜCRETSİZ KISIRLAŞTIRMA İÇİN SON GÜN 14 OCAK

Hayvanların sokağa ya da barınağa terk edilmesinin önüne geçmek için kısırlaştırma işlemlerini ücretsiz yapacaklarını da vurgulayan Kilisli, “Vatandaşlarımız hayvanlarını terk etmesin diye kısırlaştırma işlemlerini 14 Ocak’a kadar ücretsiz yapacağız. Hayvan sahipleri, kısırlaştırma sonrası il ve ilçe tarım müdürlüklerinde mikro çip taktırıp kuduz aşılarını yaptırmalıdır. Bu işlemler sonrası hayvanlarına bakabilecekler. Bunun dışında hareket edenler hakkında yasal işlemler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim