KESK Merkez Yürütme Kurulu, Ebru Timtik'in ölümüyle ilgili yazılı açıklama yayınladı

KESK, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik adil yargılama talebiyle başlattıkları açlık grevini 5 Nisan itibari ile ölüm orucuna dönüştürmüştür.  

Timtik ve Ünsal,  Adli Tıp Kurumu’nun,  cezaevinde kalamayacakları kararına rağmen tahliye edilmemekte, farklı hastanelerde gözetim altında tutulmaktadır.  

En temel insan haklarından olan ve demokratik bir devletin güvence altına alması gereken adil yargılama hakkı için iki avukatın ölüm orucuna girmesi,  toplum olarak hukuka, adalete, demokrasiye olan ihtiyacımızın ne kadar yakıcı bir hale geldiğini açık olarak ortaya koymaktadır.  

KESK olarak, ölüm orucunda kritik bir aşamaya gelmiş olan Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal’ın yaşamları ve sağlıkları için endişeliyiz. 

Yaşam hakkını korumanın ve adil yargılanma hakkının devletin en önemli yükümlülüğü olduğunun altını tekrar çiziyoruz.

Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri daha fazla zaman kaybetmeden Adli Tıp Kurumu’nun kararına uygun olarak avukatların eve çıkarılmasını sağlamaya ve insan onuruna yakışır adil yargılama taleplerinin karşılanması için acilen gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.

Editör: TE Bilisim