British Columbia eyaletindeki bir yatılı okulun sahasında bulunan 215 Yerli çocuk kalıntısının ardından Kanada'da tüm bayraklar yarıya kadar indirildi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, günlerce süren baskının ardından, bir yatılı okulda 215 Yerli çocuğun kalıntılarının bulunmasının ardından, Ottawa'daki Parlamento'daki Barış Kulesi de dahil olmak üzere tüm federal binalarda bayrakların yarıya indirilmesini emretti.

Pazar öğleden sonra bir tweet'te Trudeau, hareketin "eski Kamloops yatılı okulunda hayatları alınan 215 çocuğu ve asla eve dönmeyen tüm Yerli çocukları, hayatta kalanları ve ailelerini onurlandırmak" olduğunu söyledi.

Yerli topluluk liderleri ve diğerleri, British Columbia (BC) eyaletindeki bir First Nation'ın bu hafta Kamloops Indian Residential School'un sahasında 215 çocuğun kalıntılarının bulunduğunu açıklamasının ardından hükümeti Kanada genelinde bayrakları indirmeye çağırdılar. .

Tk'emlúps te Secwépemc First Nation şefi Rosanne Casimir, "Bildiğimiz kadarıyla, bu kayıp çocuklar belgesiz ölümler" dedi.

Editör: TE Bilisim