• Sendika, 10 gazeteciden dördünün 'haksız ölüm cezası' ile karşı karşıya olduğunu söyledi
  • Açıklama Pazartesi günü Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yayınlandı

LONDRA: Yemen Gazeteciler Sendikası Pazar günü Sanaa'da Husi milisleri tarafından tutulan 10 gazetecinin serbest bırakılmasını talep etti.

Sendika, Pazartesi günü Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, "gazeteciliğe karşı savaşın" sona ermesi çağrısında bulundu.
Sendika, 10 gazeteciden dördünün Abdul Khaliq Omran, Akram Al-Walidi, Tawfiq Al-Mansouri ve Harith Hamid dahil olmak üzere "haksız ölüm cezası" ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Bir başka gazeteci de 2015 yılından beri El Kaide bağlantılı militanlar tarafından "gizemli koşullarda" Hadramout'ta tutuluyordu.

Sendika, özellikle savaşın harap ettiği ülkedeki COVID-19 salgını ışığında, kaçırılanların hepsinin serbest bırakılmasını talep ettiğini söyledi.
Açıklamada Husi milisleri, gazetecileri serbest bırakmama ve onları savaş esirleri ile takas etmemedeki "uzlaşmazlığı ve ısrarı" nedeniyle suçlandı.
Sendika, işini kaybeden ya da maaşlarından kesilen Yemenli gazetecilerin “trajik” durumunu özetledi.

Sendika, "Savaş gazetecileri düşman olarak ele aldı ve onlara karşı kışkırtma kampanyaları başlattı" dedi. En az 39 kişi öldürüldü ve yüzlercesi tutuklandı veya kaçırıldı.

Editör: TE Bilisim