BM ajansları Salı günü yaptığı açıklamada , dünyanın en kötü insani krizinin sürmesi ve fonların çatışmanın ve ekonomik çöküşün etkilerini dengelemek için gerekenden çok  daha az olması nedeniyle, Yemenli çocukların benzeri görülmemiş oranlarda akut yetersiz beslenmeden muzdarip olduklarını  söyledi .  

Gıda güvensizliğini ölçmek için küresel standart olan Entegre Gıda Güvenliği Aşaması Sınıflandırması'ndan (IPC) yeni bir analiz,  bazı bölgelerde dört çocuktan birden fazlasının akut olarak yetersiz beslendiğini ortaya çıkardı. 

BM Çocuk Fonu ( UNICEF ) sözcüsü Marixie Mercado, “En son Entegre Gıda Güvenliği Aşaması Sınıflandırmasına göre, beş yaşın altındaki çocuklar arasında akut yetersiz beslenme oranları güney Yemen'de kaydedilen en yüksek oranlar” dedi. "Bugün yayınlanan bu yeni analiz, bu yıl akut yetersiz beslenmeden muzdarip çocukların sayısını bu yılın Ocak ayından bu yana yaklaşık% 10 artışla 587.573 olarak gösteriyor."  

Tüm nesil risk altında 

Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande , BM'nin Temmuz ayından beri Yemen'de feci bir gıda güvenliği krizinin eşiğinde olduğu konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi. 

"Savaş şimdi bitmezse, geri dönüşü olmayan bir duruma yaklaşıyoruz ve Yemen'in tüm küçük çocuklarını kaybetme riskiyle karşı karşıyayız" dedi. 

İnsani İşler Koordinasyon Ofisi  ( OCHA ) sözcüsü Jens Laerke,  Cenevre brifingine Yemen’in yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.  

"Dünya şu anda ne yapabilir? Birkaç aydır Yemen’in bir uçuruma doğru ilerlediği konusunda uyarıda bulunuyoruz. Şimdi bu uçurumdan düşen ilk insanları görüyoruz. Bunlar beş yaşın altındaki çocuklar. Yüz bininin ölüm riski altında olduğu söylendi. Dünya yardımcı olabilir. Dünya insani yardım planını destekleyerek yardımcı olabilir ”dedi Bay Laerke.   

Editör: TE Bilisim