WABetaInfo tarafından hazırlanan bir rapora göre, anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yakında uygulamasının depolama bölümü için yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü sunacak.

WhatsApp'ın depolama kullanımı

Facebook'un sahip olduğu uygulamada yaklaşan değişiklikleri ve özellikleri takip eden çevrimiçi kanal, WhatsApp'ın depolama kullanımı için yeni araçlar sunmaya çalıştığını iddia etti. Bu yeni araçlarla, WhatsApp'ın kullanıcıların hangi içeriğin maksimum depolama alanı kapladığını daha kolay görmelerine ve dolayısıyla buna göre yer açmalarına yardımcı olmayı amaçladığı görülüyor.

'İletilen dosyaları' ve 'büyük dosyaları' vurgulayan iki ayrı bölüm

Rapora göre, yeniden tasarlanan Depolama Kullanımı bölümü, üstte medya dosyaları ile uygulamadaki 'diğer' içerik türleri arasındaki boşluğu ayırdığı söylenen bir depolama çubuğu barındıracak.

Bunun altında, kullanıcıların hangi dosyaların sadece gereksiz değil, aynı zamanda maksimum alanı kapladığını görmeleri için 'iletilen dosyaları' ve 'büyük dosyaları' vurgulayan iki ayrı bölüm aldıkları söyleniyor. Tüm bunların altında, kullanıcılar diğer kişilerle sohbetlerini ve her sohbetin ne kadar yer kapladığını görmeye devam edecekler.

Bu araçlar iOS kullanıcılarına da geliyor.

Okuyucular, WhatsApp'ın depolama bölümü için bu yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzünün şu anda geliştirme aşamasında olduğuna dikkat etmelidir. Rapor, bunun tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulmadan önce beta test kullanıcıları için tanıtılacağını iddia ediyor.

WABetaInfo, "WhatsApp halen geliştirilmekte olan bu araçları geliştirmeye devam ediyor ve muhtemelen diğer araçlar beta test kullanıcıları için yayınlanmadan önce tanıtılacak" dedi. Rapora göre bu araçlar iOS kullanıcılarına da geliyor.

Android beta sürümü

WhatsApp'ın yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüne sahip olması için ayarlanan bir diğer kısmı da arama ekranıdır.

Uygulamanın en son Android beta sürümü olan 2.20.198.11 sürümünde, WhatsApp'ın tüm simgeleri - kamera anahtarı, mesajlar, kamera ve mikrofon etkinleştirme / devre dışı bırakma anahtarları gibi - ekranın alt kısmına taşıdığı söyleniyor.

Editör: TE Bilisim