Jacinda Ardern, iklim değişikliğini "zamanımızın en büyük zorluklarından biri" olarak nitelendiriyor ve 2025'e kadar karbon nötr hükümeti taahhüt ediyor.

Yeni Zelanda bir iklim değişikliği acil durumu ilan etti ve başbakan Jacinda Ardern'in "zamanımızın en büyük zorluklarından biri" olarak nitelendirdiği 2025 yılına kadar karbon nötr bir hükümete bağlı kaldı.

Çarşamba günü parlamentoda masaya yatırılan bir önergeyle, "değişken ve aşırı havanın Yeni Zelanda ve Yeni Zelandalıların refahı, birincil endüstrilerimiz, su mevcudiyeti ve sel, deniz seviyesinin yükselmesi ve orman yangını yoluyla halk sağlığı üzerinde yaratacağı yıkıcı etkisi" kabul edildi. .

Diğer otuz iki ülke, iklim acil durumu ilan ederek küresel krizi resmen kabul etti.

Hareket, Yeni Zelanda'nın yerel biyoçeşitliliğindeki düşüş de dahil olmak üzere "türlerin azalması ve küresel biyoçeşitlilikteki endişe verici eğilimi" kabul etti.

İklim acil durumu ilanı Yeşiller Partisi ve Maori Partisi tarafından desteklendi ve Ulusal ve Yasa partileri karşı çıktı.

Tanıtılmasının ardından parlamentoda konuşan Ardern, ülkenin "acil hareket etmesi" gerektiğini söyledi.

Ardern, hükümet sektörünün yalnızca elektrikli veya hibrit araçlar satın almasının gerekeceğini, filonun zaman içinde% 20 oranında azalacağını ve kamu hizmet binalarında kullanılan 200 kömür yakıtlı kazanın tamamının aşamalı olarak kaldırılacağını söyledi.

Önergede ayrıca, Paris Anlaşmasını imzalayarak ve Yeni Zelanda'yı emisyonları azaltmayı taahhüt eden 2019 Sıfır Karbon Yasasını kabul ederek ülke tarafından “zorluğun üstesinden gelmede önemli ilerlemenin” tanınması çağrısında bulunuyor .

Ülkeyi 2050 yılına kadar net sıfır emisyon yoluna sokmakla görevlendirilen bir İklim Değişikliği Komisyonu kuran bu mevzuat , Yeni Zelanda'yı yasada yer alan sıfır emisyon hedefine sahip birkaç ülkeden biri yaptı.

Editör: TE Bilisim