Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde traktör kullanan çiftçiler, kendilerine haksız maliyetler yüklediğini söyledikleri çevre düzenlemelerini protesto ettiler. 

Binlerce çiftçi, yeni çevre düzenlemelerine karşı ülke çapında bir protesto için Yeni Zelanda'daki düzinelerce kasaba ve şehre traktörleriyle indi.

51 kasaba ve şehirde beklenen konvoylar, kırsal sektör için türünün en büyük protestosu olacağı tahmin ediliyor.

Çiftçiler, Cuma sabahı Auckland'ın eteklerinden şehir merkezine pankartlar taşıyan traktörler sürerek otoyollarda tıkanıklığa neden oldu. Whangarei'de protestocular bir spor sahasını ele geçirirken, Dunedin'de beş kilometrelik bir konvoy şehrin içinden geçerek şehri durma noktasına getirdi.

Parlamentonun merkezinin bulunduğu Wellington, seyahat programından kasıtlı olarak çıkarıldı.

Protesto, özel mülkiyet haklarına, uygulanamaz iklim değişikliği politikalarına ve haksız maliyetlere müdahaleden hayal kırıklığına uğradıklarını söyleyen çiftçiler, yetiştiriciler, müteahhitler ve esnaflardan oluşan bir taban örgütü olan Groundswell NZ tarafından düzenlendi.

Yeni Zelanda, kirli ve yüzülemeyen su yolları , felaketle sonuçlanan biyolojik çeşitlilik kaybı, riskli tarımsal ve endüstriyel uygulamalar ve karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik uluslararası taahhütlerle ilgili artan sorunların üstesinden gelmek için çevre koruma önlemlerini uygulamaya koydu .

Protesto organizatörü Bryce McKenzie, RNZ'ye çiftçilerin değişiklik yapmaları gerektiğini kabul ettiklerini, ancak tek bedene uyan bir yaklaşımın işe yaramayacağını söyledi.

“Çiftçiler kafalarını kuma gömüp bir sorun olmadığını söylemiyorlar, kesinlikle denemek ve işleri düzeltmek için çok çalışıyorlar. Düzenlemelerin neden bu süreci hızlandıracağını anlamak zor.”

Bir 2019 hükümet raporu kasvetli bir çevresel tablo çizdi . Dört bin yerli tür önemli ölçüde azalma veya yok olma riski altındadır, ülkenin ender ekosistemlerinin üçte ikisi çöküş tehdidi altındadır ve tarımdan kaynaklanan sulamanın yanı sıra sanayi ve evlerin su kullanımı sulak alanları orijinal alanlarının %10'una kadar küçültmüştür.

Geçen yıl, bir Kara Hava Su Aotearoa raporu, ülkedeki nehirlerin %60'ının yoğun tarım ve atık su hizmetlerinden kaynaklanan akışlar nedeniyle yüzülemediğini ortaya koydu.

Yeni Zelanda da iklim eyleminde geride kalıyor ve 2021 İklim Değişikliği Performans Endeksi sıralamasında 28. sıraya yerleşerek İngiltere, Meksika ve Hindistan gibi ülkelerin çok gerisinde kalıyor.

Çiftçiler Paul ve Jenny Lindsay , Stuff'a yerel konseylerin karar verme haklarını kaybetmelerinden endişe duyduklarını söyledi .

"Hepimiz çevreye yardım etmek için varız, ancak bu yapılabilir olmalı. Şu anda yapılamaz; tek seferde çok fazla,” dedi Jenny. Paul, toprak sahiplerinin kendi çiftliklerini nasıl işleteceklerini bildiklerini ve “Wellington'daki birinin bunu nasıl yapacağını söylememesi gerektiğini” söyledi.

Timaru'da yaşayan emekli bir koyun ve tahıl çiftçisi olan Ray Jackson, Stuff'a hükümetin tekliflerinin “kesinlikle saçma” olduğunu söyledi.

“Birçok şey var ama muhtemelen bugün buradaki esnafı da etkileyen şey, gümrük vergileri. Kötü düşünülmüş. Gerçekten alternatif yok. Çiftçilik camiasında bir çatlak daha.”

Groundswell NZ, tatlı su ve yerli biyoçeşitlilik ile ilgili düzenlemelerin, çabaların yerel su toplama grupları veya konseyler tarafından kontrol edilmesini tercih ederek hurdaya çıkarılmasını istiyor.

"Bu politika, koruma konusunda zaten proaktif olan toprak sahiplerini cezalandırıyor, biyolojik çeşitliliği bir yükümlülüğe dönüştürüyor ve onay kutusu önem değerlendirmelerine milyonlarca dolar harcıyor" dedi. “Toprak sahiplerinin özel mülkiyet haklarının korunması esastır.”

Grup ayrıca, koronavirüs pandemisi sırasında kontrollü izolasyon için denizaşırı mevsimlik işçilere öncelik verilmesini istiyor ve hükümetin bu işçileri vasıfsız işçi olarak sınıflandırmayı bırakmasını istiyor.

Ayrıca, “ute vergisi” olarak da bilinen Temiz Araba Paketi'nin, işleri için ağır araçlara güvenen çiftçilere daha fazla mali yük getirdiğini söyleyerek hurdaya çıkarılmasını istiyor. Politika, daha düşük karbon yayan arabaları daha uygun fiyatlı hale getirecek ve Ocak 2022'den itibaren utes dahil olmak üzere daha yüksek emisyonlu araçlara bir ücret uygulayacak.

Bu hafta, başbakan Jacinda Ardern, hükümetin çevresel sorunları çözmek için çiftçilerle yakın bir şekilde çalıştığını söyledi ve kırsal ve kentsel alanlar arasında büyüyen bir bölünme olduğu önerisini reddetti.

Ardern, "Kabul ettiğim şey, ulusal zorluklarımız olduğu. “Aklımda birincil sektörümüzün Yeni Zelanda için kritik olduğuna dair hiçbir soru yok. Bize Covid'de yardımcı oldular, bu ne yazık ki çevremize yönelik zorlukların ortadan kalktığı anlamına gelmiyor."

Editör: TE Bilisim