CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; "6 Haziran 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) devam ederken, kitapçıktaki soruların fotoğrafları bazı öğrenci velileri ve WhatsApp gruplarında paylaşılmıştır. Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdim" dedi.

Yıldırım Kaya'nın konuyla ilgili açıklaması ve soru önergesi şu şekildedir;

LGS SORULARI ÇALINDI MI?

Değerli basın emekçileri,

6 Haziran 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) devam ederken, kitapçıktaki soruların fotoğrafları bazı öğrenci velileri ve WhatsApp gruplarında paylaşılmıştır.

Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdim.

TBMM Başkanlığına verdiğim soru önergesi aşağıdaki gibidir:

Liseye Geçiş Sınavı (LGS), Bakanlığınız tarafından 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Ancak LGS devam ederken, sınav sorularının kitapçık fotoğrafları bazı öğrenci velileri ve WhatsApp gruplarında paylaşılmıştır.

Öğrenci velilerince tarafıma gönderilen kitapçık fotoğraflarında,  İstanbul Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Bina No: 746922, Salon No:1 bilgisi yer almaktadır.

Daha önce de yıllarca sınav sorularının çalındığı, konunun yargı kararıyla da tespit edildiği bilinmektedir. Öğrenci ve öğrenci velileri 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılan LGS'de de soruların çalındığını iddia etmektedir.

Bu bilgiler kapsamında

1. Bakanlığınız tarafından yapılan 6 Haziran 2021 LGS devam ederken, kitapçıktaki soruların fotoğrafları kimler tarafından çekilerek paylaşılmıştır?

2. Bakanlığınız tarafından gerekli incelemeler yapılarak, suç duyurusunda bulunulacak mıdır?

3. Soruların çalındığı tespit edilirse, LGS iptal edilecek mıdır?

Yıldırım KAYA

Ankara Milletvekili

7 Haziran 2021

Editör: TE Bilisim