Yıllardır içimizdeki yangınlarla uğraştık, yetmedi şimdi nefesimizi kesmeye çalışan yangınlarla boğuşuyoruz ülkece. Niye mi? Bilmem siz söyleyin. Gündem değiştirmek olabilir mi? Ülkeye elini kolunu sallayan rahat girsin ama kimse görmesin diye olabilir mi? Tarla veya otlakları genişletmek yada orman içinde yapılan kanunsuz işleri gizlemek olabilir mi? Yoksa yine birileri otel motel yada bir rant elde edecekti de dört bir yana salalım yangını da kimse anlamasın demiş olabilir mi? Veyahutta biri ben yandıysam hepiniz yanın demiş olabilir mi?

Olabilir herhalde!

Gerçi kötü düşünmeyelim, belki de bu sıcağa rağmen üşüyen bir güruh vardı ve bu yangınların sebebi yalnızca biraz ısınmak içindi! Yoksa hayvanlarımızı, insanlığımızı, ormanlarımızı küçük bir çıkar için yakmış olamayız değil mi! Yani kimse bu kadar adi, şerefsiz, haysiyetsiz, ruhsuz, pislik olamaz öyle değil mi? Ya da bunca şeyler paramız kalmadı hadi bir afet oluşturup, biraz yardım kampanyası başlatalım, çünkü biz bize yeteriz için de değildir değil mi?

Yok canım mümkün değil, saçmalıyorum ben bazen. Bunların hepsi cehennem sıcağından.

Doğanın dengesi falan bozulmuş, bizim psikolojimiz alt üst olmuş, ciğerlerimiz yanmış, hayvanlarımız, insanlarımız ölmüş, evlerimiz, yaşadığımız çocukluğumuz yanmış, daha bir pandemiden çıkamamışız, okullar, işyerleri aylarca kapatılmış, eğitim sistemi çökmüş, millette ah edecek ses kalmamış, üstelik aşı olmazsan yaşayamazsın ama olursan da yaşayacağının garantisi yok diye kâğıt imzalatılmış. Bir durayım mı? Pardon duyamadım ne dediniz “Kasıtlı olarak bir yangın çıkartılmamış mı? Ben mi yanlış anlamışım! Devrilen benzin bidonun yanında sigaranızı yakarken çakmağınızı mı düşürmüşsünüz! Ha tamam anladım hepsi bir kaza!”

Ee iyi o zaman sorun değil, söndürelim o vakit daha fazla büyümesin, “Uçağımız mı yok” O zaman su tankı falan, itfaiye? “Ağaçlar var ormana mı giremiyoruz, dağlık bölge” hımm.

Destek alalım dışarıdan falan seferberlik ilan edelim “Ya bir yere kadar gidip gelmem gerekiyor, sonra ilgileneceğim o işle.'çok mu önemli, ha anladım daha önceden verilmiş sözünüz var!'”

Tamam, o zaman biz bir şey yapalım diyorsunuz yani! Yangın bölgesinde su dağıtsın gençler mesela! Ha o genç öldü değil mi? Pardon unuttum iyiler erken ölüyor, hatta başkasını kurtarayım derken ölüyor” (gözlerinden öperim çocuk)

Yani anlayacağınız biz yine kendi çaresizliğimizle derdimize çare olmaya çalışırken, zaman üzerimizden bir çığ gibi geçiyor. Her tarafımız yıkık dökük, göçük altında. Yazılacak çok şey var ama hiçbiri içimde yaşadığım acıların karşılığı değil. Eğer gerçekten bir TANRI var ise bu basiretsiz, kokuşmuş insanlığa bir mucize göstermenin zamanı gelmedi mi?

Daha ne kadar bekleyebilir ki bu dünya, gazabından daha büyük olduğu söylenen merhametini.
Biz gerçekten kendimize yeteriz, yeter ki sen içimizde iyi gibi görünüp, kötü olan şu insanları cehennemine al, başkada bir şey istemem ki ben.

Editör: TE Bilisim