5 Yıllık İş Birliği Protokolü  İmzalandı

Yıldız Teknik Üniversitesi ve ETİMADEN "Doğal Kaynakların Verimliliği İçin Birlikte Çalışacak"

Ülkemizin en köklü ve saygın üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi ile ETİMADEN, ülkemiz kaynaklarının değerlendirilmesi ve ihtiyaçların belirlenmesine yönelik projeler gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. İmzalanan İş Birliği Protokolü ile ortak AR-GE çalışmaları geliştirilerek, bilimsel faaliyetlerin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Ar-Ge ve inovasyonda Türkiye’nin öncü üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ETİMADEN) ile ülke kaynaklarının değerlendirilmesi ve ihtiyaçların ortaya konulmasına yönelik projeler gerçekleştirmek için iş birliği yaparak ortak bir protokole imza attı. Gerçekleştirilen iş birliği ile AR-GE konularında sektöre yönelik bilimsel etkinlikler ve eğitimler düzenlenecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü rektörlük makamında gerçekleşen törende,  YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve ETİMADEN Genel Müdürü Serkan Keleşer,iş birliği protokolünü imzaladı.

YTÜ - ETİ Maden iş birliği bilimsel etkinliklerin önünü açacak

Protokol kapsamında; enerji verimliliği, proses dizaynı ve optimizasyonu, ileri teknoloji bor bileşiklerinin üretimi, katı – sıvı atık yönetimi, bor ürünlerinin kullanım alanının arttırılması, ETİMADEN’e ait sahalarda bulunan değerli elementlerin eldesi gibi konularda teknik danışmanlık, etüt, proje ve uygulamaları içeren çalışmalar düzenlenmesi hedefleniyor. YTÜ’nün ARGE çalışmalarındaki gücünü artıracak bu iş birliğinin aynı zamanda sektöre yönelik bilimsel etkinliklerin önünü açması da amaçlanıyor.

“Ar-Ge’de sektörle iş birliği çok değerli”

İmza töreninde söz alan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, ETİ Maden ile gerçekleştirdikleri iş birliğinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bir Ar-Ge üniversitesiyiz ve dört alanda öne çıkıyoruz; biyoteknoloji, temiz enerji, savunma teknolojisi ve dijital teknolojiler.Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarını destekleyecek, ülkemizin sanayileşmesi ve doğal kaynaklarının etkin yönetilmesine katkı sağlayacak iş birlikleri ve etkileşimleri çok değerli buluyoruz. Ar-Ge’de sektör ile iş birliği ve etkileşimi yakalayamıyorsanız mutlaka geride kalıyorsunuz ve çıktılarınız zayıflamaya başlıyor. Üniversitelerin gelecek dönemde, teknoloji ve bilginin iş dünyasına transferi konusunda ön plana çıkacağına ve ulusal kalkınmanın önemli birer aktörü haline geleceğine inanıyorum. YTÜ olarak biz de hem özel sektör hem kamu alanında gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle bu süreçte aktif olarak yer almayı hedefliyoruz. Bu noktada ortak çalışma zemininde buluştuğumuz ETİMADEN’e ve Genel Müdür Sn. Serkan Keleşer’e teşekkürlerimi sunuyorum.

Yıldız Teknik Üniversitesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Editör: TE Bilisim