Yuka Saso, başarısız bir startın ardından Japon atlet Nasa Hataoka'yı geride bırakarak üçüncü bir ekstra çukurda birdie ile bitirdi.

Pazar günü, 19 yaşındaki Filipinli profesyonel golfçü Yuka Saso, San Francisco, California'daki ABD Kadınlar Açık Şampiyonasını kazandı. Yarışmayı kazanan ikinci genç ve US Women's Open tarihindeki en genç büyük şampiyon oldu.

Saso, Cuma günü arka arkaya umacı yaptı ve turnuva sıralamasında daha alt sıralara yerleşti. Daha sonra, par-5 17'de bir kuşla yakaladı ve 7'nin altına geri döndü. Filipinli atlet, bir vuruşla liderliği geri almadan önce 18'de 12 fitlik bir vuruşu kaçırdı.

Kanadalı Brooke Henderson ve Amerikalı Lexi Thompson sırasıyla yedinci ve sekizinci sırada yer aldı.

19 yaşındaki şampiyon Filipinler'de doğdu ve genç yaşta ailesiyle birlikte Japonya'ya taşındı. 2018 yılında Saso, Asya Oyunları'nda Filipinler kadınlar golf altın madalyasını kazandı. Ertesi yıl, Ağustos 2019'da ABD'de Girls Junior PGA Şampiyonasını kazandı.

2020 için bir LPGA Japonya Turu kartı kazandıktan ve ardından bu yaz düzenlenmesi beklenen Tokyo 2020 Olimpiyatları'na hak kazandıktan sonra Kasım 2019'da profesyonel oldu. Olympic.com'a şu anda "hayalinin Olimpiyat altını kazanmak olduğunu" söyledi.

Editör: TE Bilisim