Refik Vural adlı yurttaş sosyal medya üzerinden Mehmet Güven’i eleştirmesinin ardından 25 Eylül Cuma günü evi taşlandı. Daha sonra olaya müdahale eden Jandarma taşlayanları değil Refik Vural’ı gözaltına aldı.

Refik Vural’a bu ilk saldırı değil. İlk saldırıda linç girişimi, ikinci saldırıda karşılıklı sataşma ve arbede. Üçüncü saldırı ise bir Mehmet Güven müridi tarafından gerçekleştiriliyor. Saldırı, Vural'ın ikamet ettiği eve yapılıyor. Saldırı sırasında evin camları kırılıyor. Ayrıca Refik Vural’a fiziki saldırı gerçekleştiriliyor.

Bu saldırılar sırasında Vural’ın başparmağı kırılıyor ve yaralanıyor. Kamera kayıtları ile saldırıyı gerçekleştirenler tespit ediliyor ve jandarma tarafından tek tek teşhis edilerek ifadeye çağrılıyorlar.

Linç Girişimine “Cinsel İstismar” Kılıfı

Vural’a yapılan saldırıyı haklı çıkarmak isteyenler saldırının bir taciz olayı olduğunu iddia ediyorlar.  

25 Eylül Cuma yaşanan menfur olaylarla ilgili kişisel bir "iffet meselesi" algısı yaratılmaya çalışılıyor.

Bazı basın yayın organları ise "CHP ye oy vermeyen yurttaşlara taciz ve istismar" haberi ile mağduru fail olarak göstermeye çalıştıkları da dikkat çekmekte.

Yaşanan bu olaylar zincirinin ardından Yumurtalık Adliyesi Önünde Mehmet Güven Taraftarları yaklaşık 100 kişinin beklemede olduğu gelen haberler arasında.

Refik Vural ise Yumurtalık Devlet Hastanesine sağlık kontrolleri yapılmak üzere tekrar götürüldü.

Refik Vural, Mehmet Güven ile ilgili Facebook paylaşımında bazı eleştirilerde bulunmasının ardından gelişen bu olayların kısa zamanda durulacağı ise beklenmiyor.

Sözlü ve Kılıçdaroğlu

Adana'da yerel seçimlerde Cumhur İttifakını destekleyen Mehmet Güven, seçimler öncesi O dönemki Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile sık sık bir araya geliyordu.

Mehmet Güven, Adana Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü

Kısa bir zaman önce basında da yer alan Mehmet Güven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi hem Cumhur İttifakında, hem de Millet ittifakında kafa karışıklıklarına neden oldu.

Güven ve Kılıçdaroğlu görüşmesi yeni bir görüşme gibi bazı basın yayın organlarında yer almıştı. Bu görüşmenin yerel seçimler öncesi 2018 yılında gerçekleştirildiği CHP tarafından da teyit edildi.

Mehmet Güven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (2018)
Editör: TE Bilisim